Кадровые агентства прекращают работу

23.07.2012 16:18   -
Автор:

Відтепер кадрові агенції не зможуть брати гроші з безробітних за свої послуги. Їх оплачуватимуть лише роботодавці. Відповідний законопроект зараз обговорюють у профільному комітеті Верховної ради. Все робиться для того, щоб на ринку праці було менше обману і якомога більше людей могли знайти роботу. Зараз в Україні більше п`ятнадцяти тисяч подібних організацій. За пошук роботи вони беруть від двадцяти до трьохсот гривень залежно від виду вакансії. І більшість з них не надають жодних гарантій з працевлаштування.

Анжела Кравченко ,харків`янка:

-Если кадровые агентства будут выполнять свои обязательства, которые они изначально обещают, то тогда они нужны, а обычно получается, что из клиента только выкачка денег.

Юлія Суліманова ,харків`янка:

-Я считаю, если человек уже нуждается в работе, то у него нет денег, нет средств, значит, лучше, чтоб было бесплатное, платное – это, конечно, не очень хорошо.

Тетяна, харків`янка:

-Я думаю, нет, потому что, если у него нет работы, ну откуда деньги?

Замість кадрових агенцій на ринку праці залишаться тільки рекрутингові компанії.

Наталія Яковлєва, директор рекрутингової агенції:

-И рекрутинг принципиально стоял всегда на позициях работодателя, поэтому он и не брал деньги у тех, кто ищет работу и поэтому нам всегда было очень неприятно, обидно, когда нас путали с кадровыми агенствами.

Та у новому законопроекті діяльінсть рекрутерів теж пильно контролюватимуть. Цей бізнес тепер більше регулюватимуть та моніторитимуть. До того ж усі рекрутингові компанії планують внести до  Державного реєстру центру зайнятості. Там вони будуть звітувати про кількість осіб, яких вони працевлаштували.

Роман Лихачов, адвокат:

-Они будут нести ответственность солидарную в случае того, если они не устроили сотрудника по месту определенных работ и он понес поэтому определенные убытки.

Отже, за новими правилами кадрові агенції зникнуть зовісім або будуть змушені переформуватися у рекрутингові. Щодо останніх, їх роботу перевірятимуть ретельно, як фінустанови, так і страховики та інші компанії управління з активами.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Ігор Луханін, Харьковские Известия.