Качество воды в кранах харьковчан – в норме. Начальник отдела госпродпотребслужбы в Харькове Ирина Зубкова

18.07.2016 15:42   -
Автор:
Якість водопровідної води у Харкові – в межах норми. Такі результати досліджень оприлюднили санітарні лікарі. Відповідний моніторинг, повідомляють фахівці, проводиться постійно. І відразу на кількох точках водозабору.
 
Ірина Зубкова  начальник відділу державного контролю за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в місті Харкові
 
Контроль осуществляется не только на водозаборе, а также в резервуарах накопительных, а также и в распределительной сети. Т.е. есть определённые точки. И эти точки – в основном берём тупиковые, где у нас тупики, где водоразбор не такой большой. Контроль качества свидетельствует, что у нас ещё ситуация довольно-таки нормальная и стабильная.
 
Тож вода з харківського водопроводу для господарчих потреб більш, ніж придатна, каже Ірина Зубкова. Однак пити її сирою фахівці не радять. Лише кип'ятити. 
 
Ірина Зубкова  начальник відділу державного контролю за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в місті Харкові
 
Но прокипятить после того, как она отстоится. Потому как наша вода хлорируется И если мы будем хлорируемую воду кипятить, то в результате кипячения у нас образуются вредные вещества, которые потом повлияют на нашу печень, почку и так далее.
 
На контролі санлікарів – і якість питної води у джерелах. Нещодавно фахівці перевірили всі дванадцять, що знаходяться у Харкові. У чотирьох з них виявили відхилення від норми.
 
Ірина Зубкова  начальник відділу державного контролю за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в місті Харкові
 
Были выявлены несоответствия показателей по санитарно-гигиеническим показателям – это в роднике на Тимуровцев, 23, Командарма Уборевича – право и лево – был не стандарт по PH. А также в парке Юность не стандарт по показателям – это запах, железо и фтор.
 
Також у джерелах на Командарма Уборевича, в Манжосовому яру та біля парку Юність виявили у воді мікроби. Тож тим, хто робить запаси з них, сирою воду фахівці вживати не радять.