Кабмин Украины анонсировал запуск программы дешевых кредитов для малого бизнеса

06.12.2019 14:09   -
Автор:
Залишайтеся в Україні. Кабінет міністрів взявся за продовження ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо підтримки дешевих кредитів. Вже з першого лютого 2020 року відповідна програма розпочне свою роботу. Як зазначив прем’єр міністр Олексій Гончарук, обсяг кредиту складе 1.5 мільйона гривень на 5 років.
 
Олексій Гончарук прем’єр міністр України
 
Її суть дуже проста – стимулювати появу нових підприємців та заохотити повертатись наших заробітчан додому й відкривати бізнес тут.
 
За словами прем’єра, у найближчий час підприємці зможуть подати свої проекти до органу, що буде їх розглядати. Урядовці вже розробляють всі необхідні рішення для запуску такого процесу. А от як будуть розподілятися кошти для бізнесменів, вже відомо.
 
Олексій Гончарук прем’єр міністр України
 
5% річних – якщо виручка до 25 мільйонів гривень і створюються мінімум 2 робочих місця. 7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 мільйонів гривень, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%, 9% річних – для бізнесу з виручкою до 50 мільйонів гривень.
 
Головним критерієм участі у програмі для підприємців-початківців є бізнес-план. Якщо ж бізнес вже працює – позитивна фінансово-кредитна репутація, підсумував прем’єр-міністр.