Кабмин одобрил привлечение займов на строительство метро в Харькове

09.11.2017 15:27   -
Автор:
Будівництву метро у Харкові бути. Кабінет Міністрів надав державні гарантії для отримання кредиту у розмірі 320 мільйонів Євро. 
 
Міністерство фінансів України 
 
Уряд схвалив проекти розпорядження Кабінету Міністрів України «Про залучення позики від Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту «Розширення системи харківського метрополітену» та «Про залучення позики від Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту «Розширення метрополітену у м. Харкові»
 
Аби залучити кошти – у Харкові провели величезну роботу. Протягом кількох років йшли перемовини. Міжнародні партнери висловили своє бажання співпрацювати з Харковом, як з надійним партнером і дали свою згоду. Свою підтримку у продовженні будівництва метро у Харкові висловлював Президент України Петро Порошенко під час відкриття тридцятої станції метро "Перемога". Її звели спільними зусиллями міста, області та урядовців. Неодноразово свою підтримку висловлюв під час відвідування Харкова і голова Уряду Володимир Гройсман. Також свій внесок зробили народні депутати. Зокрема, представники Радикальної партії Олега Ляшка. Парламентарі не раз підкреслювали, що Харків демонструє сталий розвиток і такі проекти, як будівництво метро, тільки спрятимуть тому. Свою справу виконали й нардепи з партії "Відродження". На отримані кредитні кошти у Харкові планують збудувати дві станції  - Державінську та Одеську, придбати 85 вагонів рухомого складу та побудувати електродепо. Це дасть змогу продовжити лінію метро у бік аеропорту. Взагалі, весь проект оцінюється у чотириста мільйонів. Свою частину фінансів виділить і міський бюджет. На останній сесії міськради, депутати вже заклали кошти на зведення електродепо "Олексіївське". Воно потрібне для того, аби забезпечити безперебійну роботу цієї гілки метро. Остаточне підписання домовленостей з європейськими кредиторами має відбутися  в грудні. Це буде стартом будівництва нових станцій метро. Харків наразі єдине в країні місто, яке розвиває та впроваджує такі величезні інфраструктурні проекти.