Кабинет министров утвердит решение об ослаблении карантина в начале мая

29.04.2020 14:17   -
Автор:
Українцям необхідно підготуватися до виходу з карантину. Про це заявив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль. Тож план послаблення обмежень Уряд ухвалюватиме на початку травня. 
 
Під час засідання Ради з питань економічного розвитку України голова Уряду повідомив, що Україна завершує підготовку медичної системи до проходження піку захворюваності на коронавірус та готова до наступного кроку – стабілізації економічної ситуації.
 
Денис Шмигаль прем'єр-міністр України
 
Наступний пік захворюваності, якщо він буде, медична система зустріне підготовленою. Ринок насичений засобами індивідуального захисту, лікарні готові, люди дисципліновані в тому, щоб дотримуватись санітарних норм. Тепер Уряд сфокусується на підтримці малого та середнього бізнесу і стабілізації економічної ситуації.
 
Одним з основних чинників відновлення економіки повинно стати збільшення проведення ПЛР-тестів – до 10 тисяч на добу, зауважив прем'єр. А наступного тижня Кабінет Міністрів планує затвердити постанову про те, як будуть діяти перші етапи виходу з карантину.
 
Денис Шмигаль прем'єр-міністр України
 
Поки що ми прямуємо до піку, який за розрахунками Національної академії наук очікується з 3 по 8 травня. Проте, в Уряду є план послаблень. І ми затвердимо, як саме будуть впроваджені перші етапи, щоб і бізнес, і громадяни мали змогу підготуватись до цього заздалегідь.
 
Прем’єр-міністр також додав, що ініціативи, що стосуються підтримки підприємців, розроблятимуться у співпраці Уряду з парламентськими комітетами.