Кабинет Министров Украины принял ряд решений для упрощениях ведения бизнеса в стране

14.02.2020 13:58   -
Автор:
Користь для бізнесу. Урядовцями України було затверджено рішення про захист ринку органічного виробництва – відкриті реєстри виробників органічних продуктів. Ця постанова передбачає заборону маркування продукції для тих, хто її не виробляє. Реєстр створено задля більшої прозорості. Інформація буде знаходитися у відкритому доступі.
 
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
 
Зацікавлені особи зможуть отримувати достовірну інформацію щодо виробників органічної продукції. Органів сертифікації, що мають право на проведення сертифікації органічного виробництва та наявності органічного насіння і садівного матеріалу.
 
Новоствореними базами зможуть користуватися всі учасники ринку для більш комфортного введення господарської діяльності. Також одним з рішень уряду було прийняття рішення про запровадження консультацій стосовно ринкового нагляду. Вони будуть безоплатні. Надавати таку допомогу будуть державні органи. Постанова передбачає:
 
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
 
Зменшення порушення з боку суб’єктів господарювання через незнання ними вимог законодавства в сфері державного ринкового нагляду. Зменшення зловживання з боку інспекторів завдяки підвищенню рівня правової обізнаності суб’єкта господарювання під час перевірки ринкового нагляду. Встановлення чітких вимог щодо співпраці між органами державного ринкового нагляду та суб’єктами господарювання стосовно надання письмових та публічних консультацій. Введення в обіг на споживчий ринок України безпечної нехарчової продукції.
 
Не менш важливими рішенням Уряду є прийняття узгодження порядку видачі свідоцтва про уповноваження на проведення перевірки засобів вимірювальної техніки. Надання офіційного статусу геопросторовим даним кадастрів та інформаційних систем. Створення єдиного інформаційного реєстру для можливості співставлення даних різних кадастрів та інформаційних систем.