"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Кабинет министров Украины планирует создать Бюро финансовых расследований уже в 2020 году

У стінах Верховної ради, народні обранці схвалили законопроект щодо «Бюро фінансових розслідувань». Документ було розроблено з метою оптимізації численних органів, які раніше займались розслідуванням економічних злочинів в Україні. У законопроекті йдеться про те, що БФР стане центральним органом виконавчої влади. Координуватися він буде Кабінетом Міністрів України.
 
Оксана Маркарова міністр фінансів України
 
Запровадження верховенства права і захист прав інвесторів – це стоїть на порядку денному під номером один. Саме правоохоронні органи повинні боротись з корупцією і ми вже бачимо результати по новим правоохоронним органам. Не всі з них пройшли реформу, не всі перезавантажились, і не всі ще створенні. Ми сподіваємось, що в наступному році точно створимо Бюро фінансових розслідувань.
 
Основним завданням БФР буде розслідування та викриття кримінальних правопорушень, віднесених до фінансової сфери. Бюро буде мати право самостійно проводити оперативну діяльність.
 
Законопроект №1208-2 «Про Бюро фінансових розслідувань»
 
Законопроєкт не передбачає ліквідацію будь-яких підрозділів Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ, але до Бюро фінансових розслідувань переходять повноваження щодо розслідування економічних злочинів. 
 
За словами Оксани Маркарової, схвалення цього законопроекту призведе до більшої ефективності діяльності провоохороних органів у сфері використання фінансових ресурсів. Як наслідок – зменшення тіньового бізнесу в України та збільшення надходжень податків та зборів до бюджету.