Кабинет Министров одобрил проект госбюджета – 2020 ко второму чтению

04.11.2019 13:44   -
Автор:
Уряд ухвалив проект держбюджету на 2020 рік до другого читання. У Кабінеті Міністрів опрацювали висновки Верховної Ради, рішення РНБО та комісії щодо розподілу державних коштів на інвестпроекти. Держбюджет-2020 стане останнім, що ухвалюється лише на рік.
 
Оксана Маркарова Міністр фінансів України
 
Бюджет ухвалено з доопрацюванням. Ми завершимо і якнайшвидше передамо документ до Верховної Ради. Ми будемо обговорювати проект бюджету і після подачі представимо людям головний фінансовий документ країни.
 
Проект Держбюджету на 2020 рік буде представлений у Верховній Раді вже 5 листопада. Щодо раціонального підходу до бюджету. Уряд скоротив граничну чисельність працівників райдержадміністрацій. Таке рішення Кабінету Міністрів дозволить оптимізувати роботу таких адміністрацій та зменшити витрати бюджетних коштів. Також на позачерговому засіданні, як зазначив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет, Уряд ухвалив документ, згідно якого гроші співробітникам органів влади виплачуватимуться у безготівковій формі. Шістдесят мільйонів гривень на рік витрачається з державного бюджету на центральні органи влади та обласні адміністрації на банківські комісії через те, що робітникам органів влади виплачують зарплату готівкою.
 
Дмитро Дубілет міністр Кабінету Міністрів України
 
Це питання не лише заощадження державних коштів, але й елементарної фінансової культури. Ніякий безготівковий розрахунок ми не побудуємо, якщо не почнемо з себе. 60 млн грн — це не така велика сума у масштабі всього бюджету. Але це — один з багатьох заходів, який ми робимо, щоб виконати суровий показник досягнення успіху по оптимізації бюджету.