К концу недели в Харькове обещают минус, а пока тепло и дожди

23.12.2019 13:36   -
Автор:
Майже за тиждень Новий рік, а на вулиці замість зими наче весна. В містах України навіть спострегається аномальне цвітіння, бо стовпчик термометру подекуди піднімався до позначки 15 вище нуля. Харків не виключення. 22 грудня місцеві синоптики зафіксували  рекордно високу температуру за всю історію метеоспостережень +9,5 градусів і це аномальний показник зими, бо на 11 градусів вище за норму. І на початку цього тижня, кажуть, буде ще так само відносно тепла, але волога погода.  
 
24, 25 і 26 грудня. Хмарно з проясненнями. Вночі та вранці невеликий дощ, вдень без істотних опадів, місцями туман. Протягом доби 4-9° тепла.
 
27 грудня. Дощ, вдень місцями з мокрим снігом. Температура повітря +2-7°. 
 
Тож на передноворічному тижні дощова погода накриє більшість регіонів України, але у вихідні про весняне тепло доведеться забути, бо очікується вже мінусова температура і можливо, кажуть синоптики, навіть засніжить.  
 
28 грудня. Часом  сніг, мокрий сніг. Місцями налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця.  Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря протягом доби від 3° морозу до 2° тепла. 
 
Тож чим ближче до свят, тим буде холодніше. Але якихось снігопадів або суттєвого понижпення температури повітря синоптики поки не віщують. Втім що буде далі, можна дізнатися і з власних спостережень. Адже після 25 грудня погода перших 12-ти днів відповідала погоді кожного місяця року, що настає. 26 число – січню, 27-ме – лютому і так далі. Тому озброївшись знаннями народних прикмет, можна і самим з"ясувати яких сюрпризів чекати від природи.