К коммунальщикам поступило 1 500 заявок на снятие сосулек и наледей

04.01.2019 19:58   -
Автор:
Від кількох сантиметрів вони можуть вирости до півметра, а то і більше двох. Через перепади температур велика кількість покрівель міських багатоповерхівок стала обростати бурульками. Прозора, з одного боку красива, проте в той же час дуже небезпечна загроза зверху, що може досить серйозно травмувати кого завгодно. Щорічно на боротьбу з кригою виходять харківські комунальники. З кінця грудня і по сьогоднішній день їм надійшло більше ніж 1 500 заявок на зняття льоду з дахів.
 
Олена Полторапавлова інженер КП "ХРБП"
 
Наиболее проблемными районами, как и в прошлые года остаются Киевский, Шевченковский и центральная часть Московского и Основянского района. Каждый день у нас работает порядка 180 – 200 специалистов по снятию сосулей, наледей и снежных шапок и более 20 единиц автовышек. В день выполняется порядка 200 заявок. Мы сначала снимаем сосули, а потом подчищаем снежные шапки. Потому что специфика образования сосулек, это скатные и шиферные кровли – снег подтаивает и образуется наледь и сосулька в результате. 
 
На сьогоднішній день, додає Олена Полторапавлова, виконано близько 70% заявок, що надійшли від харків'ян. Всі заявки на зняття бурульок можна подавати до центральної диспетчерської Департаменту житлового господарства, міської інформаційно-диспетчерської служби "15-62", на дільниці КП "Жилкомсервіс" або безпосередньо до КП "ХРБП".