К 30-летию Чернобыльской аварии в Чугуеве прошёл концерт-реквием

26.04.2016 16:27   -
Автор:
30-ть років тому Віталій Ковтун з Чугуївщини відправився на ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  Інакше, каже, вчинити не міг, вважав своїм обов"язком рятувати країну.  
 
Віталій Ковтун ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС 
 
Тогда у нас считалось, что война, только не стреляли, не стреляли. Некоторые мне говорили, что ты туда едешь, мол можно отказаться. Да, можно было, но раз вся страна туда едет что-то делать и я поехал.
 
Віталій не приховує, більшість тоді не усвідомлювали чим може закінчитися для них робота у Чорнобилі. Комусь це коштувало життя, хтось розрахувався своїм здоров"ям. Але саме завдяки їх самовідданості вдалося врятували світ від ядерної катастрофи. 
 
Дмитро Шенцев народний депутат України 
 
Мы все отмечаем праздник мужества, героизма и беззаветного служения Родине и своим людям.  Большое спасибо от всех последующих поколений и ныне живущих и тех, кто придут после нас, потому что всех их спасли вы, закрыли своими телами. 
 
Антон Бабієць голова Чугуївської районної ради 
 
Чернобыль есть и будет синонимом и символом не только колосальной техногенной катастрофы, но и синонимом беспрецедентного мужества и героизма всех вас. 
 
В пам"ять про ті страшні події 30-ти річної давнини у Чугуєві відбувся концерт-реквієм, як вшанування подвигу ліквідаторів Чорнобильської аварії і нагадування владникам про те, що ці справжні герої заслуговують уваги і підтримки з боку держави. 
 
Дмитро Шенцев народний депутат України 
 
К сожалению сегодняшнее правительство ничего не делает ни то что обязано, ни по зову своего сердца. Сложно даже поздравлять их в ситуации. Когда государство ничего не делает. Поэтому мы будем добиваться, чтобы правительство и государство оценили подвиг наших чернобыльцев по достоинству.
 
Тож, за словами Дмитра Шенцева, депутати Верховної Ради готують звернення до Кабміну з вимогою повернути чорнобильцям скасовані пільги.