Юлия Светличная: ремонт дорог в приоритете

25.05.2017 18:12   -
Автор:
Понад сім мільйонів гривень на охорону здоров'я виділили депутати під час сесії обласної ради. Кошти мають витратити на придбання матеріалів для гемодіалізу, ендопротезів та кардіостимуляторів. Окрім того, мають профінансувати ремонт обласного туберкульозного дитячого санаторію та дитячої клінічної лікарні номер один. Майже двадцять мільйонів гривень спрямують на ремонт ще дванадцяти соціальних та житлово-комунальних об’єктів. Також під час сесії депутати ухвалили програму розвитку дорожньої інфраструктури.
 
Юлія Світлична голова Харківської обласної державної адміністрації 
 
За ініціативи Президента, а також Кабінету Міністрів України сьогодні є можливість направляти п'ятдесят відсотків від перенадходження митних зборів і залишати їх на обласному рівні. Це надає нам можливість більше уваги приділяти дорогам Харківської області. І, звичайно, в Україні вцілому є проблеми з дорогами, вони є і в Харківській області і за один рік неможливо зробити всі дороги, але поступово, я вважаю, що це надзвичайно важливе питання і поступово, по окремим напрямкам, будуть проводитися роботи. Також для всебічного висвітлення цих робіт службою автомобільних доріг, а також облавтодором кожного вівторка буде проводитися відкрита прес-конференція, на якій вони будуть розказувати, які напрямки вже зроблені в області, а також скільки коштів виділено на ту чи іншу дорогу.
 
За оцінками експертів, від митних зборів на дороги в Харківській області цьогоріч мають направити шістсот п'ятдесят мільйонів гривень. Для ремонту дорожники обрали найбільш зруйновані ділянки.
 
Євген Зражевець керівник Служби автомобільних доріг в Харківській області
 
Самая разрушенная дорога Мерефа-Лозовая-Павлоград, именно этой дороге мы уделяем внимание сейчас, с первого июня будет еще больше внимания, там будет работать десять-двенадцать бригад каждый день по ямочному ремонту. Кроме того, есть три-четыре участка, где мы будем выполнять текущий ремонт и так же к концу года планируем привести в порядок дорогу от Мерефы до Лозовой.
 
Також під час сесії депутати спрямували шість мільйонів гривень на придбання шкільних автобусів, більше дванадцяти на спортивні майданчики. Окрім того, втричі збільшили матеріальну допомогу для мешканців області, які опинилися у скрутному становищі. Цього року на це передбачили більше сорока трьох мільйонів гривень.