Юлия Светличная и Изабель Дюмон наметили план сотрудничества на 2018 год

27.10.2017 14:23   -
Автор:
Губернатор Юлія Світлична провела зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон. У ході зустрічі були обговорені вже реалізовані й існуючі на даний момент проекти співпраці, а також позначені сфери для подальших двосторонніх відносин.
 
Ізабель Дюмон Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні
 
Для мене було дуже важливо зустрітися саме з вами, тому що я знаю, до якої міри ви розвиваєте регіон. Ми відкрили почесне консульство в Харкові півтора року тому. Я сама відчуваю, що відносини активізувалися, але обидві сторони хочуть більшого. 
 
Юлія Світлична підкреслила, що пріоритетною для Харківської області сферою докладання спільних зусиль є активізація економічних взаємин і бізнес-контактів.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Мне бы хотелось с вашей стороны поддержки по приглашению бизнеса и инвесторов французской стороны в Харьковскую область. Чтобы они ознакомились с возможностями и потенциалом нашего региона для дальнейшего сотрудничества в части как кооперации, так и организации и открытия новых производств. 
 
Юлія Світлична також зазначила, що є велика зацікавленість у відновленні роботи проекту з навчання держслужбовців регіону у французькому Ліллі. Така програма працювала у попередні роки. З навчальними візитами Францію відвідали понад 60 осіб – як студентів вишів, так і держслужбовців. Ізабель Дюмон підтримала ідею відновлення роботи такої програми і висловила бажання представити проекти, запропоновані Харківською областю, під час Дня України в Парижі, який відбудеться 14 грудня.
 
Ізабель Дюмон Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки до Україні
 
Мы знаем о том, что у вашего региона большой потенциал, мы об этом знаем. Когда вы говорите, чтобы мы открыли предприятия, это важный пункт, потому что их очень мало. Недостаточно. Я тоже хочу, чтобы они открылись. Дело в том, чтобы они открылись для того, чтобы они чувствовали, что им есть, что делать. Что есть проекты. Мне бы очень было интересно или сегодня или в следующий раз более конкретно в каких сферах можно было бы инвестировать. 
 
Юлія Світлична підкреслила, що з боку керівництва області іноземним інвесторам, що прийдуть на територію регіону, буде надаватися повна підтримка. Губернатор доручила підготувати і представити інвестиційні проекти для французької сторони.