Юлії Тимошенко загрожує довічне ув’язнення?

19.01.2013 14:58   -
Автор:

Віктор Пшонка Генеральний прокурор України

-"І Лазаренко, і Тимошенко здійснювали перерахування коштів. Перші – 500 тисяч доларів особисто з бандою розрахувався Лазаренко. А потім 2,3 мільйони доларів було перераховано, і це перерахування організувала Тимошенко"/

Те що Лазаренко та Тимошенко особисто виступали замовниками вбивства Щербаня у прокуратурі повідомляють на підставі документів, які були передані Генеральній прокуратурі України сином вбитого депутата.

Руслан Щербань син Євгена Щербаня

-Я решил снова обратиться в генеральную прокуратуру, с впоросом, чтоб они все таки начали заниматься поиском заказчика убийства моего отца. Павел Лазаренко был примьер-министром, Юлия Тимошенко была его партнером, она представляла его интересы, они не одни раз приезжали к моему отцу в офис, там происходила какая-то ругня, выяснение каких-то отношений. Я во всем этом не участвовал, потому что мне біло 17-18 лет, меня это просто не интересовало

Два мільйони вісімсот тисяч доларів – ціна того вбивства, що задумали і здійснили через бандитське угрупування  Лазаренко та Тимошенко  – повідомляє на основі зібраних фактів генеральний прокурор України Віктор Пшонка. Розповідає він і про мотиви замовлення.

Віктор Пшонка Генеральний прокурор України

-Не зійшлися плани Лазаренко і Тимошенко в частині бізнесу, там де Щербань не хотів підпорядкувати свій бізнес Єдиним Єнергетичним системам України, а й ого бізнес був, це ви знаєте "Індустріальний Союз Донбас", а предмет всієї тягонини був газ.

У дев'яності Євген Щербань був конкурентом Юлії Тимошенко на газовому ринку. Він хотів щоб споживачі купували газ у нього, у Тимошенко, яка керувала корпорацією ЄЕСУ, була інша точка зору, у неї був свій газ, яким вона торгувала. Це і стало для Щербаня смертним вироком. Після його вбивства саме версія конфлікту Щербань -Тимошенка була першою, яку почали обговорувати у ЗМІ: інтернет-видання провели журналістські розлідування, а телевізійники зняли про це декілька фільмів. Але тоді справу зам'яли. Тепер на підставі виявлених фактів, кажуть у генпрокуратурі, екс-прем`єрці Юлії Тимошенко і пред'явлено повідомлення про підозру у вбивстві депутата Євгена Щербаня і справа офіційно об'єднана з попередньою, пов’язаною з ЄЕСУ.