Ймовірний наступ рф із трьох напрямків. Чи вистачить Україні зброї, аби стримати агресора

21.01.2023 11:30   -

Україна готується до наступу рф із трьох напрямків одночасно. Як розповів учасник групи з переговорів із рф Рустем Умеров, агресор може спробувати атакувати Україну вже у лютому. «Російські війська оточать нас на 240 градусів, атакують з боку Чорного моря, з боку Білорусії, Луганської та Донецької областей», – зазначив Умеров в інтерв‘ю виданню The Daily Beast.

Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив про посилення військової допомоги для України – на тлі настання вирішального моменту у війні. «Я пишаюсь, що США збільшили військову допомогу Україні. Зокрема, батареєю Patriot, Bradley. Сьогодні я радий повідомити про ще один пакет допомоги», – цитує ТСН. Остін також вважає, що Україна отримає достатньо зброї, аби отримати перевагу на фронті та незабаром перейти у наступ.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У війні проти України втрати рф в живій силі вже значно перевищили 100 тисяч військових. Про це розповів глава Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі. «Ви бачили, що росіяни оголосили мобілізацію 300 тис. осіб. Я думаю, що вони змогли набрати, можливо, 200, 250 тис., щось у цьому діапазоні. Тож вони поповнюють свої втрати з погляду живої сили, але вони зазнали величезних втрат», – зазначив він, повідомили на сайті «Пентагону».

ОСТАННІ НОВИНИ