Ймовірна атака дронів, танки від Польщі, ППО від Італії та заява Китаю – головне за ніч

22.02.2023 11:18   -

Українців попередили про ймовірну атаку “Шахедів” у найближчі години. Військові фіксують запуск іранських дронів окупантами. Про це повідомив начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник.

За минулу добу окупанти 51 раз обстріляли Херсонщину. За даними голови ОВА, п’ятеро загиблих та зруйнована цивільна інфраструктура. Обстріли були і у Харківській та Донецькій областях. Є жертви серед цивільних. Зранку ворог також обстріляв дві громади Дніпропетровської області. А от голова Сумської ОВА повідомив про нічну роботу ППО.

Польща передасть Україні 14 танків Leopard 2 протягом найближчих двох-трьох тижнів. Про це заявив представник МЗС країни-партнера. Передача відбудеться після навчань бійців ЗСУ. Також українські військові на півдні Великобританії проходять підготовку на британських САУ. Їх готуватимуть за прискоренною інтенсивною програмою.

Італія передасть Україні три системи протиповітряної оборони. Про це заявила прем’єрка Італії Джорджа Мелоні на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським. Також Італія планує допомогти Україні з розмінуванням територій та надати генератори.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Китай протягом кількох днів опублікує документ, який відображатиме позицію Пекіна щодо України. Про це заявив постпред КНР при ООН Чжан Цзюнь. При цьому він наголосив, що Китай ніколи не називав цей документ мирним планом: «Це документ із викладом позиції. Ми й надалі наголошуватимемо на важливості поваги суверенітету та територіальної цілісності всіх країн. Ми наголошуємо, що країни мають враховувати інтереси безпеки одна одної», – повідомив представник Китаю.

ОСТАННІ НОВИНИ