Этой зимой в жилых домах похолодает и будут перебои с горячей водой

13.08.2014 17:31   -
Автор:

Цей опалювальний сезон буде особливим, зазначають обласні керманичі. І на відміну від попереднього, який розпочався на тиждень раніше ніж зазвичай через різьке похолодання, ТЕПЕРІШНІЙ стартуватиме скоріше за все із запізненням, не 15 жовтня, а тільки 1 листопада і закінчиться передчасно – 31 березня. І це не єдине нововведення запропоноване обладміністрацією.

Василь Хома заступник голови Харківської облдержадміністрації

Буде обмежена подача гарячої води для населення – це дуже такий крутий захід, але економія дуже суттєва. Нам ще досить серйозну економію газу дасть зниження температурного режиму. Ви знаєте, що по санітарним нормам в нас в житлових приміщеннях 18 градусів, в кутових 21, відповідно зменьшиться на 2 і 3 градуси. Нами заплановані такі заходи, як перерви в подачі теплоносія, скорочення опалювального сезону, але тут потрібні законодавчі зміни.

Всі ці заходи, пояснює Василь Хома, застосовуються у зв"язку з введенням лімітів на газ. Об'єми вживання блакитного палива планують скоротити на 38% у порівнянні з минулим роком. Але поки обласні владники вирішують як застосувати жорсткі норми економії та створюють графіки подачі гарячої води і тепла, харків"яни вже налаштувалися затягнути паски і серйозно замислились як зимуватимуть.

Тетяна

Очень страшно, очень страшно. Мы в пригороде живём, думаем уже дрова покупать что ли, газ будет не будет, Бог его знает.

Надія пенсіонерка

Обогреватель, электрогрелку, которую можно включить подогреть где-то там временно, это же …, а я знаю.

Катерина юрист

Зимой хочется чтобы было тепло и сидеть без горячей воды тоже не вариант и очень жаль что у нас государство в таком положение печальном и не может обеспечить комфорт всем гражданам во всех городах.

Едуард Олександрович пенсіонер

Конечно не по душе. Как любому нормальному простому смертному конечно мне это не по душе, мне хотелось, чтобы было всё нормально и стабильно. Ну что делать?

Ну а що ще треба було б зробити для економії газу, то як запевняє віце-губернатор, це суттєво утеплити житловий фонд та тепломерЕжу, де відбуваються найбільші втрати тепла. Але для цього, каже, необхідні і час, і фінанси. А, як звісно, коштів на це не має і найближчим часом не передбачається