Электронные выборы – это способ вернуть молодежь на избирательные участки. Дмитрий Дубилет

04.02.2020 14:17   -
Автор:
В українському уряді хочуть аби молодь голосувала на виборах та вже придумали як це зробити. Електронні вибори. Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет вважає, що такі в Україні зможуть стати реальністю, якщо якась велика міжнародна компанія допоможе в цьому.
 
Дмитро Дубілет міністр Кабінету міністрів
 
Мені здається, що це стане реальністю тоді, коли якась велика відома компанія, наприклад Microsoft, представить власне рішення. Коли компанія скаже: "Дивіться, ось наше рішення для урядів всього світу, і ми гарантуємо, що цю систему неможливо зламати", ось тоді у суспільства буде досить довіри для того, щоб зважитися впроваджувати такі системи. 
 
На думку Дмитра Дубілета, будь-яка програма, яку уряд почне створювати зсередині, може викликати негатив і недовіру з боку суспільства. Крім того, міністр зазначив, що запуск електронних виборів не має за мету відмову від можливості голосувати традиційним чином.
 
Дмитро Дубілет міністр Кабінету міністрів
 
Взагалі, це дуже важлива річ. Є відома проблема по всьому світу, що більш молоде суспільство менш активно бере участь у виборах, незважаючи на те, що вибори – це те, що найбільше впливає саме на молоде суспільство. Тому, електронні вибори – це спосіб повернути молодь на виборчі дільниці. 
 
Ряд країн і держав, такі як Великобританія, Сполучені Штати Америки, Естонія, вже застосовують технологію інтернет-голосування на виборах різних рівнів, від місцевих до парламентських. Найбільш великою політичною подією, на яких застосовувалася можливість інтернет-голосування, стали вибори парламенту Естонії в березні 2011 року.