Электронные услуги для населения планируется собрать на едином сайте – министр цифровой трансформации

25.11.2019 14:00   -
Автор:
Масштабна діджеталізація. Уряд України має намір перевести в онлайн усі державні послуги. А також зібрати їх в єдиному кабінеті громадянина. Такі зміни повинні спростити пошук по численним сайтам державних послуг. Як зазначають у міністерстві цифрової трансформації, перші сервіси стануть доступними вже у лютому 2020 року.
 
Михайло Федоров міністр цифрової трансформації України
 
Ми не будемо туди відразу всі послуги, які до цього були створені, які якось криво працюють, додавати. Ми будемо тільки на портал додавати нові послуги, які ми отцифровуємо, де ми змінюємо дизайн, де ми змінюємо логіку отримання послуг. Тобто, на початку буде кілька послуг, але кожен місяць вони будуть додаватися. І ми сподіваємося, що через 3-5 років всі послуги в державі будуть оцифровані і будуть на єдиному порталі.
 
Міністр зазначив, на першому етапі планується оцифрувати такі документи, як водійські права, технічні паспорти, та паспорти громадянина України. Що стосуються порталу, першими послугами будуть відкриття ФОП та ТОВ, допомога при народженні дитини та «Є – малятко». За його словами, головною задачею міністерства є вихід на оцифровку та запуск чотирьох послуг на місяць. 
 
Михайло Федоров міністр цифрової трансформації України
 
Тобто, ми хочемо змінити мислення наших людей, ми хочемо зробити так, щоб через рік усі не думали про пластик, а могли спокійно пересуватися по країні, маючи просто смартфон. Я думаю, що на початку наступного року ми вже запустимо паспорт в електронному форматі, де буде можливість отримати якісь послуги вже за паспортом, який є вже у тебе в смартфоні.
 
Також серед інших проектів міністерство планує запровадити електронне резидентство. Для того, щоб іноземним підприємствам було зручно вести бізнес в Україні, не приїжджаючи до неї, підсумував Михайло Федоров.