Экспорт Харьковской области на рынки ЕС вырос на 40% – Президент

14.02.2019 17:06   -
Автор:
Президент України Петро Порошенко у Харкові відвідав урочистості з нагоди ((85)) вісімдесят п'ятої річниці заводу "Турбоатом" та поспілкувався з представниками промисловості та енергетичного машинобудування.
 
Петро Порошенко Президент України
 
Про майбутнє української економіки, про майбутнє всієї України гарний час поговорити саме тут, у Харкові, в індустріальній столиці України. В місті студентської, наукової і робочої слави. І ми одностайні в тому, що Україна, це країна з величезним потенціалом. І ми маємо визначити стратегію розвитку нашої держави. 
 
Президент зазначив, що окупація Криму та Донбасу Росією завдала значного удару по українській промисловості.
 
Петро Порошенко Президент України
 
В 2014 році, коли Росія здійснила анексію Криму, вона окупувала на Донбасі більше 20% промислового потенціалу України. Кремль продовжив і посилив економічну блокаду для української промисловості. Хто постраждав найбільше? Ті, хто перебуває на сході України. Це є український промисловий центр. 
 
Порошенко підкреслив, що значну роль в економічному зростанні держави відіграла ратифікація угоди з Європейським союзом про зону вільної торгівлі. За його словами, минулого року українці продали товарів більше, ніж за будь-коли. Експорт Харківщини на ринки Европейського союзу зріс на 40 відсотків за останні 2 роки.
 
Петро Порошенко Президент України
 
Ми вивели з піке національну економіку. ми забезпечили зростання реального валового внутрішнього продукту вже протягом 12 кварталів. І за 2018 рік зростання валового внутрішнього продукту склало 3,4% – найбільше за останні 7 років. Воно перевищило зростання ВВП довоєнного рівня. Вперше за 5 років інфляція склала менше 10%. 
 
Таке відновлення економічного зростання, впевнений Президент, відкриває можливості для перетворення України на державу-регіонального лідера, де громадяни живуть у безпеці та достатку.