Экскурсия в парк Горького для социально незащищенных детей

31.10.2012 19:16   -
Автор:

Це вже не перший похід дітей пільгової категорії до парку Горького. Від першого жовтня місце відпочинку відвідало більше тисячі малюків. Рішення про безкоштовні атракціони для соціально незахищеної малечі було ухвалено на сесії міської ради ще у вересні. Відтоді щосереди цим групам таке право надається з одинадцятої до вісімнадцятої години вечора. Сьогодні каруселі випробовують вихованці з Центру соціально-психологічної реабілітації "Гармонія".

Катерина 12 років

-Ну мне понравилось там, где мы катались вверх-вниз, плюс чертовое колесо, но там где вверх-вниз было страшно. Оно интересно и в то же время страшно.

Не менше емоцій викликає і колесо огляду.

Дмитро 8 років

-Там было очень хорошо, потому что было все видно, мы догоняли, обгоняли и даже вон там вышка есть, мы ее обогнали, поле Металлиста видели, ой не металлиста, а Динамо, вот тут оно недалеко находится

Дмитро 10 років

-Я сначала думал, что мы будем быстро ехать, я увидел Алексеевку там, видел как, мы выше всех и видел вход в парк Горького.

Та найгучніше дитячі голоси розносяться з американських гірок.

Людмила Балула вихователь Центру соціально-психологічної реабілітації дітей "Гармонія"

-Это, вы знаете, насколько правильно, что мы даже не можем передать, потому что, если бы такого не случилось, то мы просто никогда бы не смогли их покатать, и они не имели бы представления вообще , что это такое и ходили бы, вот как бывало прийдешь в парк, детки домашние катаются, а мы только смотрим.

Можливість безкоштовно погойдатися щосереди для дітей-інвалідів, сиріт та малечі з багатодітних сімей  відтепер явище постійне в усі пори року, каже виконавчий директор парку Андрій Шаптала.  І додає, взимку такі діти зможуть відпочити у сімейно-розважальному центрі. Його будівництво найближчим часом планують завершити.

Андрій Шаптала виконавчий директор парку ім. Горького

-Там у нас будет комплекс детских лазелок и лабиринтов, горок, канатных городков, целая зона, посвященнная всяким пневматическим пушкам-фонтанам, где дети будут интерактивно играться с такими пенопластовыми шариками, в общем зона, где детям будет весело круглый год.

Також Андрій Шаптала розповів, навесні у парку Горького з`явиться ще чимало цікавого. Відкриють величезне озеро з островом і запрацює ролердром.

Також з весни у місці відпочинку почне діяти система оплати атракціонів за допомогою валідаторів.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.