Экс-заместителю председателя ХОДА избрана мера пресечения в виде частичного домашнего ареста

31.10.2019 13:08   -
Автор:
Під арешт. Домашній. Ексзаступнику голови Харківської обласної державної адміністрації Євгену Шахненку обрали запобіжний захід у вигляді часткового домашнього арешту. Таке рішення виніс Київський районний суд Харкова. Службова халатність Шахненко, на думку слідства, призвела до мільйонних збитків державних коштів. Протягом 2014-2015 років колишнім начальником Департаменту та колишнім начальником одного з управлінь Департаменту Харківської обласної державної адміністрації був погоджений договір з однією з приватних фірм на виконання демонтажно-будівельних робіт по реконструкції очисних споруд селища Мала Данилівна Дергачівського району Харківської області.
 
Олександр Фільчаков Прокурор Харківської області
 
Відповідно до умов договору дана фірма повинна була придбати та поставити фільтраційне обладнання, дане фільтраційне обладнання повинно було бути придбане в Норвегії. Департаментом на рахунок вказаної приватної фірми було нараховано коштів в розмірі 10 мільйонів 300 тисяч гривень. Як було встановлено в ході досудового розслідування ця сума на 7 мільйонів 600 тисяч перевищує фактичну вартість поставленого обладнання.
 
В подальшому відповідно до умов договору приватна фірма повинна була поставити фільтри для очисних споруд, шафи управління та фільтраційні біо-диски. Як зазначають у прокуратурі, фільтри були поставленні не з Норвегії, крім того воно були придбані у фірмі, яка, за даними слідчих, має ознаки фіктивності.
 
Олександр Фільчаков Прокурор Харківської області
 
Що стосується фільтраційних біо-дисків то вони виявилися зовсім кустарного виробництва, відповідно до будівельно-технічної та економічної експертизи в наслідок незаконних дій службових осіб приватної фірми державі було заподіяно збитків понад 18 мільйонів гривень.
 
Як повідомляють у прокуратурі посадовими особами даної приватної фірми було змінено технічні характеристики обладнання за допомогою лазерного гравірування
 
Олександр Фільчаков Прокурор Харківської області
 
У зв’язку з викладеним прокуратурою Харківської області колишньому начальнику Департаменту та колишньому начальнику управління даного Департаменту Харківської обласної державної адміністрації оголошено про підозру ст. 367 ч. 2 кодексу України, а саме службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Максимальна санкція такої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі сроком від 2 до 5 років.
 
Крім того прокуратурою Харківської області встановлюються інші службові особи причетні до розкрадання бюджетних коштів під час реалізації даної програми. Що стосується незаконних дій керівництва приватної фірми то прокуратурою області їх дії будуть кваліфікувати за частиної 5 статті 191 кримінального кодексу України скоєння злочину у складі організованої злочинної групи.