Які обмеження встановлюють у Європі для боротьби з коронавірусом

18.11.2020 12:35   -
Автор:
Уряди Європейських країни продовжують посилювати карантинні обмеження: від комендантської години до повного локдауну. Так, у Італії за добу  виявили 32 тисячі нових випадків зараження коронавірусом. Суворі обмеження там діятимуть до 3 грудня. Всі, хто виходить на вулицю після 22:00, повинні мати важливу причину – поїздка на або з роботи, невідкладні обставини або питання здоров'я. Суворий локдаун повернула й Австрія. У країні закрили школи та другорядні магазини, щоб стримати другу хвилю коронавірусу.
 
Себастьян Курц федеральний канцлер Австрії
 
Заходи будуть діяти як мінімум до 6 грудня. Моя наполеглива вимога на найближчі тижні така: ні з ким не зустрічатися. Кожен соціальний контакт – це занадто багато. Влада більше не може відстежувати 77% нових випадків зараження. Виходити з дому буде дозволено для покупок або відвідування аптеки, а також відвідування лікаря і церкви. Людям буде дозволено виходити з дому "для душевної і фізичної релаксації", тобто можна займатись фізичними вправами на свіжому повітрі і вигулювати собак. Поїздки на роботу/навчання будуть дозволені, якщо вони необхідні.
 
Уряд Шотландії вводить найжорсткіший рівень коронавірусних обмежень, в 11 муніципальних районах. Правила цього рівня передбачають закриття другорядних магазинів, пабів, ресторанів і тренажерних залів. Обмеження торкнуться близько 2 мільйонів осіб, які проживають в західній і центральній частині Шотландії, в тому числі в Глазго, та будуть діяти до 11 грудня.
 
Нікола Стерджен перший міністр Шотландії
 
Діюча рекомендація в регіонах третього і четвертого рівня – не виїжджати за межі території проживання, за винятком певних важливих цілей. Рівень інфікування у всіх цих областях залишається стійким і тривожно високим. На цих рівнях у нас просто немає впевненості в тому, що лікарні та служби інтенсивної терапії зможуть впоратися з ситуацією взимку. 
 
Антирекорд на континенті за кількістю захворілих встановила Франція. Там з початку пандемії виявили понад два мільйони заражених коронавірусом. За останню добу у Франції зареєстрували 45 222 нових випадки заражень, порівняно з менше ніж десять тисяч напередодні. При цьому уряд підготував декрет, який віднесе новорічні ялинки до категорії товарів "першої необхідності", а отже ними можна буде торгувати під час карантину, навіть в разі повного локдауну в країні. Продаватимуть святкові дерева на свіжому повітрі – ринках, садових центрах супермаркетів та парковках поблизу магазинів.