Які категорії населення мають право на безоплатне поховання?

05.02.2013 17:00   -
Автор:

Герої Радянського союзу, кавалери ордену Слави, та ті, хто має трудові заслуги. Для цієї категорії населення держава, у разі смерті, гарантує безоплатне поховання. А от рідним померлих учасників бойових дій та інвалідів війни – виділяють фіксовану суму.

Лариса Болгова директор Департаменту праці та соціальної політики Харківської міськради

-В 2013 году эта сумма составляет 1 286 гривен. В прошлом году, для сравнения, эта сумма была тысяча 214 гривен.

При мінімальному базовому наборі послуг на погребіння цієї суми вистачає, кажуть у КП "Ритуал". Про усі документи, що потрібно надати для отримання компенсації – можно дізнатися у фахівців управління праці та соціального захисту населення. Тут можно отримати і місцеву допомогу на поховання. Вона вже поширюється на учасників бойових дій, які мають посвідчення серії В від першої до четвертої категорії. А також і на їх членів родини із документами категорії Г та С. Таким сім'ям дають компенсацію у розмірі близько тисячі гривень.

Євген Журавльов директор КП "Ритуал"

-Это при условии, если вы будете оформлять в КП"Ритуал", а не где-то у частных структур. Потому что как правило, оформляют у частных структур, потом приходят к нам, показывают какие-то счета, непонятные, и мы ничем людям помочь не можем.

Окремо виплачується з місцевого бюджету і допомога у разі смерті Чорнобильців, Афганців та участників локальних війн. У розмірі трьох тисяч гривень.

Олена Завгородня