Як вийти на пенсію без стажу: варіанти

10.11.2020 12:08   -
Автор:
Аби вийти на заслужений відпочинок вчасно, Пенсійний фонд пропонує кілька шляхів для отримання бракуючого стажу. Адже щороку його мінімальна кількість дедалі збільшується. І не всім вистачає офиційного страхового стажу. Тож варіант перший: пенсійний фонд пропонує купити бракуючі роки в них же. 
 
Пенсійний Фонд України 
 
Якщо зараз 1 рік трудового стажу обійдеться в 26 тисяч 400 гривень, то з січня до початку липня наступного року 1 рік стажу буде коштувати 31 тис. 680 грн. А з липня 2021 року – вже 34 тис. 320 грн. 
 
Другий варіант, що пропонує Пенсійний фонд, більше підходить для молодих робітників. Це відрахування двадцяти двох відсотків з зарплати, і сплачувати такі стягнення можна навіть, якщо людина не влаштована офіційно.  Також можна накопичити собі на пенсію самостійно, для цього треба звернутися до недержавний пенсійних фондів та щомісяця відраховувати близько шестиста гривень. І якщо людина швидше оформить з ними угоду, тим більше вона може отримувати в поважному віці. Розрахунок такий. Наприклад, працівник звертається до подібних установ в двадцяти п'яти річному віці і відраховує щомісяця близько шестиста гривень, за тридцять пять років він накопичить близько трьохсот тисяч гривень. Таким чином щомісяця він може отримувати близько шести тисяч гривень, якщо на пенсію людина вийде в 60 років і отримувати платежі протягом двадцяти років. Та накопичити на пенсію більше радять експерти, аніж державний Пенсійний фонд.