Як від спеки рятуються вихованці Харківського зоопарку

19.06.2020 12:35   -
Автор:
У спекотну пору думки у кожного другого здебільшого про освіжаючі водні процедури і не менш освіжаючі ласощі. І тварини у цьому питанні – не виключення. Вихованці Харківського зоопарку як засоби порятунку від надзвичайно високих температур обирають купання в басейнах, освіжаючий душ, соковиті овочі та фрукти і морозиво – без нього влітку нікуди, кажуть кіпери міського зоосаду.  
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарку
 
Але морозиво не звичайне, виготовлене за особливим рецептом з риби, м’яса і овочів. Такі крижані ласощі отримують ведмеді – бурі та гімалайські. Морозиво ми робимо різної форми: це і стаканчик розміром з відро, і такий собі величезний брикетик. Ведмеді із задоволенням розгризають льодову скоринку в передчутті смачної начинки і з’їдають все до останньої крижинки. Для посилення освіжаючого ефекту у клишоногих – купання в басейні. Причому це не просто вальяжне борсання у воді, а справжні швидкісні запливи. 
 
Так само купанням в басейні від спеки рятується і бегемотиха Степанида, додає Жанна Сивуха. Слони ж регулярно по кілька разів на день приймають освіжаючий душ. 
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарку
 
Після водних процедур Аун і Тенді обсипаються піском. В результаті такої процедури на шкірі утворюється кірочка, що рятує від сонячних опіків і укусів комах. Щодо літнього раціону, то наші підопічні отримують різноманітні овочі і фрукти, а також траву і зелені гілки. Отож, за допомогою їжі і освіжаються, і насичують організм вітамінами.