Як працюватиме траспорт під час локдауну?

01.12.2020 11:37   -
Автор:
У разі введення локдауну рух транспорту зупиняти не будуть. Принаймні про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Він повідомив, що наразі тривають консультації щодо введення тотального карантину, проте питання щодо транспорту та перевезень поки не порушують. 
 
Владислав Криклій міністр інфраструктури 
 
Навіть в тих країнах, в яких вводили деякі обмеження щодо функціонування різних галузей, транспорт залишався працювати. Це артерія в першу чергу для економіки. Інакше важко буде підтримувати ділову активність. Я наполягатиму, щоб транспорт залишався робочим.
 
Міністр інфраструктури уточнив, що мова про весь транспорт. Тобто не зупинятимуть ані внутрішньообласні, міжміські та міські перевезення. Також не зупинятимуть роботу залізниці та аеропорту, проте лише для внутрішніх перельотів. Щодо закордонних, міністр вважає, що слід враховувати ситуацію в іншій країні. 
 
Владислав Криклій міністр інфраструктури 
 
Окремі випадки можливі, але вони не розглядалися. Тривають консультації щодо запровадження більш жорсткого карантину, але фінальних дат немає.
 
Щодо перевезення громадян. Владислав Криклій розповів, що люди пересуваються в основному з бізнес потреб, тож на думку міністра, не зупиняти громадський транспорт буде раціональний підходом.