Як отримати компенсацію за навчання за контрактом. Роз’яснення податкової служби

18.11.2020 12:24   -
Автор:
Податкова знижка – це можливість повернути кошти з бюджету, витрачені на навчання, на іпотечний кредит, благодійні внески, тощо. Отримати її можуть, зокрема, батьки або студенти, які сплачують за навчання самостійно. Знижка не розповсюджується лише на фізичних осіб – підприємців. 
 
Оксана Вікторова начальник відділу прес-служби Головного управління ДПС у Харківській області
 
Повернути кошти з бюджету можна за навчання у вишах, у закладах професійно-технічної освіти, у школах за платне начання, а також у гуртках. У поточному році можна повернути кошти за попередній рік, тобто до кінця поточного року громадяни ще мають змогу повернути кошти, сплачені у 2019 році. Це буде 18% від потраченої суми.
 
Щоб отримати податкову знижку, необхідно звернутися до Державної податкової інспекції за місцем реєстрації та надати пакет документів. 
 
В'ячеслав Даценко заступник начальника управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Харківській області
 
Перелік документів для повернення – це квитанції про сплату за навчання, це договір на надання послуг навчання, копія паспорту та ідентифікаційного коду та справка з місця роботи про суму нарахованої заробітної плати та сплаченого податку на доходи фізичних осіб. 
 
У зв'язку із карантинними обмеженнями громадянам не обов'зково приходити до податкової інспекції, всі документи можна подавати дистанційно. Відксановані документи можна додати в особистому кабінеті платника
 
В'ячеслав Даценко заступник начальника управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Харківській області
 
Декларації можна подати за допомогою електронного цифрового підпису та кабінету платника. Тобто люба особа може зайти у власний кабінет, зареєструватися і подати декларацію, а копії документів можна направити засобами електронного зв'язку. 
 
Кошти повертаються на розрахунковий або картковий рахунок протягом 60 днів з моменту отримання податковою службою документів.