Из-за москитных сеток в эти выходные погибло двое маленьких харьковчан

07.05.2012 17:45   -
Автор:

Ігор Бескровний,  кореспондент:

-Маленький хлопчик випав з вікна другого поверху ось цього будинку, що по проспекту Героїв Сталінграду. Мати залишила дитину на кілька хвилин,  в той час малюк дістався вікна, обперся на маскітну сітку, та випав з нього

У вкрай важкому стані маля, якому виповнився лише рік та чотири місяці, доправили до лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

Сергій Бурлаченко , старший черговий лікар лікарні швидкої та невідкладної допомоги:

-Тяжесть состояния обусловлена тяжелой черепно-мозговой травмой и скелетной травмой

За життя малюка медики боролися понад десять годин, але врятувати його не вдалося. Лікарі лише констатують, дитячий організм не зміг побороти такі важкі для його віку травми. Як сталася така трагедія не в змозі розповісти навіть бабуся дитини.

Бабуся померлої дитини:

-Не уследили, я не знаю, может не правильно укрепили сетку, я не знаю

Розводять руками і сусіди, кажуть, родина – благонадійна. Нещодавно зробила ремонт, та встановила пластикові вікна з тими злощасними москітними сітками.

Людмила Луценко,  мешканка будинку № 6/5 по проспекту Героїв Сталінграду:

-Трое детей, очень порядочная семья, очень порядочная, прямо они такие дружные, мі просто удивлялись, вот такой семьи у нас здесь во всем доме нет как они, а как получилось я не знаю

Цей трагічний випадок, коли дитина випала з вікна за ці вихідні вже другий.  У суботу з восьмого поверху будинку по вулиці Дружби Народів випав трирічний хлопчик. Історія схожа. Підвіконня – москітна сітка – падіння. Від отриманих травм дитина померла на місці.  

Світлана Горбунова-Рубан,  заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення:

-Дети воспринимают москитную сетку на окнах, как некую опору и облокачиваются на нее и в том и в другом случае дети выпали вместе с москитными сетками и в прошлом году ситуации біли абсолютно идентичные. удьте внимательні к своим детям, не оставляйте их одних там где у вас откріті окна.

Ігор Бескровний, Ігор Луханін,  Харьковские Известия