Из Салтовки в центр: в Харькове построят новую дорогу

18.09.2019 17:57   -
Автор:
План магістралі, що з'єднає Салтівку із центром, розробили ще в Радянські часи, у 1953 році. Проте з того часу цю ідею практично не втілювали в життя. І от у мерії вирішили такому задуму дати старт та розпочати будівництво. Аргументація – дорога протяжністю в 2,5 кілометри має значно розвантажити вже існуючі шляхи із Салтівки до центру. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова
 
Салтовский жилмассив – самый большой жилмассив в городе Харькове, там проживает более 400 тысяч население, поэтому наша задача была – рассмотреть возможность увеличения потока автотранспорта и, соответственно, реализовать то, что предусмотрено генеральным планом. Это делается для города и для горожан.
 
Сама магістраль стане продовженням проспекту Ювілейного до вулиці Шевченка. Проте є одне "але". За час, поки проект був заморожений, деякі бізнесмени на місці цієї магістралі встигли незаконно побудувати торговельні павільйони та в подальшому здати їх в оренду. І от з тими, хто не знаючи про цю ситуацію та в якому місці вони зняли кіоски, мер Геннадій Кернес провів зустріч. Аби повідомити про плани міста, початок будівництва та про те, що їхні споруди знесуть, натомість підприємцям безоплатно побудують нові.   
 
– Ребят, ко всем присутствующим в зале хочу обратиться. Я считаю, что городские власти не виновны в том, что в свое время мы заключили договора и занесли деньги мошенникам.
 
Тож більшість підприємців вже не хочуть співпрацювати із власниками ТЦ "Барабашово". І, кажуть, націлені на роботу із Харківською міською радою та комунальною установою "Міський торговельний ринок", більш того, що податки від оренди йтимуть не до кишені бізнесменів, а в міський бюджет. На зустрічі міський голова детально розповів умови їхньої співпраці.     
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова
 
Предлагается, еще раз, следующая схема работы: на коммунальное предприятие будут отведены соответствующие земельные участки, будут сформированы эти участки, соответственно, на этих участках будет сделано планировка и вам предоставят их на усмотрение, вы разберете себе ваши павильоны, с вами заключат договора. Мы их выстроим, все сделаем для вас, все удобства.
 
Аби все тримати під контролем, міський голова запропонував зустрічатися кожні 2 тижні із першим віце-мером Ігорем Тереховим та один раз на місяць – із ним. Та більшість питань, пов"язаних із будівництвом нової дороги і укладанням договорів, вирішили не відкладати в довгий ящик – Геннадій Кернес дав доручення директорам Департаментів та своїм заступникам після зустрічі якомога скоріше розібратися в проблемах підприємців.
 
Следите за нашим сайтом вFacebook, TelegramиTwitter.