Історія Чугуївщини нерозривно пов’язана з історією авіації

15.04.2013 17:34   -
Автор:

Вони всі вийшли зі стін Чугуївського військового льотного училища. Яке протягом багатьох років по праву вважається кузнею кадрів для авіаційних частин, як військових, так і цивільних. Історія училища – це її випускники. Серед тих, хто у сорок першому отримав путівку у небо в Чугуєві – п’ятдесят дев’ять Героїв Радянського Союзу. Чугуївську авіошколу пройшов і один з найкращих асів Великої вітчизняної Іван Кожедуб.

Георгій Мошолов льотчик, Герой Радянського Союзу  

-Еще задолго до того как появились сообщения о космонавтах, еще задолго до этого, меня американцы спрашивали: А какое ты училище закончил? Я отвечал Чугуевское.  Каждый авиатор, ну не каждый, а очень многие авиаторы и космонавты Америки знают о Чугуевском военном училище, знают о городе Чугуеве.

Космос ще одна славетна сторінка в історії Чугуєва. З навчальних класів Чугуївського училища почали свій шлях до зірок шість пілотів-космонавтів.  Серед них і Двічі Герой Радянського Союзу Олексій Леонов, який не тільки керував космічним кораблем «Восток 2», а і здійснив перший в історії людства вихід у відкритий космос. Розповісти дітям, як це було – і є головне завдання клубу «Авіатор».   

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Все ребята в мои годы хотели да и сейчас наверное очень многие хотят стать летчиками, космонавтами и конечно же для города Чугуева и для всей Харьковской области летчики это одни из лучших представителей нашего славного мужского населения.

Дмитро Шенцев впевнений, саме збереження славетних традицій чугуївських авіаторів та зустрічі підлітків з видатними пілотами допоможе багатьом юним українцям обрати свій шлях у житті, а згодом і примножити славу української авіації та космосу.

Андрій Соловйов