Иностранные партнеры заинтересованы в сотрудничестве с Харьковом

31.05.2019 11:30   -
Автор:
Десятки перемовин та шляхи для подальшого розвитку міста. На міжнародному форумі "Харків: розвиток та інвестиції" – щільний графік. Перший віце-мер Ігор Терехов зустрівся із багатьма іноземними колегами. В тому числі з представниками Великої Британії та Нідерландів, на якому вони визначили найбільш цікаві напрями для співробітництва. 
 
Кетті Коттрелл перший секретар посольства Великої Британії в Україні
 
Я думаю, що у нас буде досить багато напрямів співпраці, але одне з основних – це смарт-технологія і у співпраці з бізнесом у цій сфері. Я думаю, що ця галузь цікава, смарт-техногологія розвиваються в Україні та у Харкові, тому це цікаво і для нас.
 
А от нідерландських колег зацікавила інша галузь. Вони чули, що у Харкові є потужний айті-кластер, тож сподіваються, що будуть співпрацювати в цьому напрямку. 
 
Джейхун Остовар заступник голови економічного відділу Посольства Королівства Нідерландів в Україні
 
Нас цікавить співпраця в цій сфері, залучення компаній до України, та конкретно до міста Харкова, та налагодити відносини з бізнесом Нідерландів, ми будемо працювати в цій сфері, є куди розвиватися, є що розвивати і ми зі свого боку це підтримаємо. Незабаром в Києві відбудеться міжнародний форум і там я хочу розповісти про Харків та про його потенціал. І я думаю, що ми проведемо додаткові зустрічі в цій сфері, про які я поділюся зі своїми колегами по приїзду. 
 
Крім того, відбулася й низка зустрічей вже з давніми партнерами. Німецькі колеги розповіли про набутки, що вдалося разом втілити в життя та висловили намір продовжувати плідну роботу. 
 
Іма Хренова-Шимкіна заступник директора проекту "Реформи у сфері енергоефективності в Україні", GIZ ГмбХ
 
Наша организація вже багато років співпрацює з Харківською міською радою і ми дуже задоволені тому, що, наприклад, я займаюся питаннями енергоефективності, в нас є вже дуже багато результатів і надбань. Я вважаю, що такий захід, який ви проводите дуже ефективний для залучення інвестицій в ваше місто і я сподіваюсь, що в наступний період ви будете ще більш ефективними, в тому числі енергоефективними.
 
Та розвиток буде тривати не лише в енергоефективній сфері. Іноземні партнери зацікавилися ЦНАПами і хочуть допомогти у впровадженні електронних сервісів. 
 
Леван Дучидзе директор IDLO в Україні
 
Ми з самого початку бачили як створювався єдиний унікальний Центр надання адміністративних послуг. І нам дуже приємно, що ми співпрацювали з містом в цій галузі, він дуже ефективний. І дуже важливо, що Харків ділиться із іншими містами країни цим досвідом. Тому ми будемо і надалі продовжувати співробітництво із Харковом та шукати нові  напрямки для співпраці. 
 
Тож перемовини видалися доволі насиченими, підсумував перший віце-мер Ігор Терехов. І на подальше були визначені шляхи спільної роботи.