Инновация для столицы, привычная услуга для Харькова. Минюст дал официальный старт новому проекту

10.03.2017 16:15   -
Автор:
Міністерство юстиції в Києві презентувало нову послугу для українців – можливість отримати довідку про факт народження дитини та про місце її проживання просто в пологовому будинку, за один день. Таке нововведення, впевнені посадовці, дозволить батькам зекономити час та позбавитись необхідності кілька разів ходити до РАГСу, аби отримати необхідний пакет документів.
 
Олег Дробот директор Департаменту реєстрації Харківської міської ради 
 
Документы все собирает сотрудник ЗАГСа, самостоятельно контактирует с Департаментом, мы за один день отрабатываем этот пакет документов и уже к выписке все документы передаются родителям новорожденного ребенка. Тем самым, семья может сконцентрироваться на своих приятных хлопотах и не тратить время на хождение по разным инстанциям, разным кабинетам, на сбор документов и на ожидания результата.
 
Пілотний проект, доповідаютьу Мінюсті, наразі запущений у двох містах України – в Києві та Харкові. Втім, те, що для столиці – новація, для Харкова – звична послуга. Процес видачі свідоцтв про народження та довідок про місце проживання в пологових будинках міста був налагоджений ще кілька місяців тому. 
 
Олег Дробот директор Департаменту реєстрації Харківської міської ради 
 
Такой пилотный проект на самом деле в Харькове работает еще с октября 2016 года. Министерство юстиции Украины дало поручение всем регионам этот проект распространить по всей стране, и сейчас разные города подключаются к этому процессу и внедряют у себя такие услуги.
 
Послуга прискореної видачі документів, розповідають в міському Департаменті, серед харків'ян користується попитом. Всього за кілька місяців нею скористались близько тисячі осіб. Втім для тих, хто до новацій не звик, кажуть посадовці, зберігається можливість весь пакет документів отримати у РАГСі.