Индивидуальные номерные знаки можно будет заказать онлайн

06.02.2019 13:54   -
Автор:
Процедура замовлення, виготовлення, видачі та обліку номерних знаків, які виготовляються за індивідуальним замовленням – зміниться. Зокрема, на таких номерах заборонять написи дискримінаційного характеру. Йдеться про ознаки соціального і майнового стану, статі, освіти, роду і характеру занять, місця проживання. Також під забороною -графічні елементи дискримінаційного характеру, схожі по зображенню з буквами чи цифрами. Не можна також одночасно використовувати букви українського та латинського алфавітів. Вийняток – букви, що збігаються за написанням.
 
Замовити індивідуальні номерні знаки можна буде в територіальних сервісних центрах МВС або онлайн. Не можуть бути замовлені онлайн індивідуальні номерні знаки юридичними особами за дорученням, а також які містять графічний елемент або логотип, символіку, абревіатури або скорочені назви установ, підприємств і т.д., незалежно від форм власності, громадських організацій.
 
Для замовлення індивідуального номерного знака онлайн власник машини проходитиме ідентифікацію та підкріплюватиме електронний підпис. Також вказуватиме регіон реєстрації авто та напис, який бажає нанести на номерний знак. Все це автоматично перевірятиметься. Якщо вже подібний напис десь є, то власник отримує відмову. 
 
Власник транспортного засобу підписує макет індивідуального номерного знака кваліфікованим електронним підписом, оплачує вартість комплекту індивідуальних номерних знаків та послуги територіального органу. Оплату можна буде здійснити через Інтернет з використанням електронних платіжних систем, що дозволяє сформувати платіжний документ.
 
Термін виготовлення індивідуальних номерних знаків займе до одного місяця. Після отримання водій зобов'язний протягом десяти днів номер зареєструвати. Індивідуальні номерні знаки дійсні тільки на території України. Відповідні новації набудуть чинності після опулікування наказу МВС.