Індексація завершена. Хто та коли отримає підвищені пенсії на Харківщині

06.03.2023 17:55   -

Із 1 березня в Україні проводили індексацію пенсій. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, перерахунок зробили для понад 10 десяти мільйонів громадян і вперше середній розмір виплат перетнув позначку в 5 тисяч гривень. На Харківщині ж підвищені пенсії отримають майже 659 тисяч людей.

ГАЛИНА БАЄВА ПЕРША ЗАСТУПНИЦЯ НАЧАЛЬНИКА ГУ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Максимальне підвищення пенсії – 1500 гривень. І то в межах максимального розміру пенсій – це 20930 гривень. Дуже багато до нас надходить сьогодні запитань, що підвищується сама пенсія. Але підвищується не пенсія, індексується заробітна плата, за якої розраховується сама пенсія. Тобто, сьогодні заробітна плата, з якої розраховується пенсія складає 7 405 гривень.

У середньому, виплати збільшилися на 566 гривень. Усі перерахунки були проведені автоматично й вже завершені, каже Галина Баєва. Тож у березні громадяни отримають уже підвищені пенсії.

ГАЛИНА БАЄВА ПЕРША ЗАСТУПНИЦЯ НАЧАЛЬНИКА ГУ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Навіть, якщо відповідно до їхнього стажу і заробітної плати пенсія не збільшується, то все рівно проводиться підвищення на 100 гривень. Якщо у людини є стаж – у чоловіків 35 років, у жінок – 30, і їхня заробітна плата не дозволяє мати більшу пенсію, то мінімальний розмір пенсії у такому випадку – 3120 гривень.

Перерахунок зробили і для тих, хто отримує страхові виплати від нещасного випадку на виробництві. А от усі соціальні пенсії підвищили на 100 гривень, додали в Пенсійному фонду.

ОСТАННІ НОВИНИ