Имущество банкротов будут продавать через интернет-аукционы

03.10.2019 13:05   -
Автор:
Майно боржників можна буде продавати через електронні аукціони «Прозоро.Продажі». Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України.
 
Денис Малюська міністр юстиції України
 
Її мета – створення конкурентних і сприятливих умов для організації та проведення аукціонів з продажу майна боржників у справах про банкрутство. Цією постановою державне підприємство «Прозорро.Продажі» визначено відповідальним за забезпечення функціонування електронної торгової системи. Це дозволить забезпечити прозорість процедури та збільшити ціну продажу майна боржників, включаючи майно неплатоспроможних банків. 
 
Документом визначено порядки функціонування електронної торгової системи, процедуру авторизації електронних майданчиків та вимоги до їх операторів, надання доступу авторизованим електронним майданчикам до системи та розмір плати за такий доступ. Також встановлено порядок організації та проведення аукціонів з продажу майна боржників у справах про банкрутство та сплати винагороди операторам авторизованих електронних майданчиків, розмір гарантійного внеску, порядок його сплати та повернення. Електронна система вже розпочинає свою роботу. А здійснення продажу майна відбудеться з моменту введення в дію Кодексу України з процедур банкрутства, тобто з 21 жовтня 2019 року.