Икона для слепых – не только увидеть, но и потрогать

09.11.2017 13:01   -
Автор:
У Свято-Покровському монастирі визначна подія. Священники та віряни зібралися на освячення  тактильної ікони Озерянької Божої Матері що спеціально створена для сліпих людей. Така робота перша у Харкові і взагалі в Україні. Присвячена до Всесвітнього дня незрячих.  
 
Онуфрій Митрополит Харківський і Богодухівський
 
Я сердечно хочу всех нас поздравить в преддверии этого праздника, что бы Божья Матерь сохраняла нашу Украину, наш край Слобожанский, наш народ православный. И искренне сегодня поздравляю с этим праздником, что мы совершили освещение иконы Озерянской Божьей Матери, Покровительнице Озерянской Божьей Матери для людей незрячих.
 
Ікона представляє собою точну копію образу Озерянької Божої Матері. Вона рельєфна та зроблена таким чином, що на дотик людина може скласти повноцінну картину того, що зображено у витворі.  
 
Олександр Киященко автор тактильної ікони
 
Икона сделана гальванопластикой, но в таком размере, в принципе, мало кто берется за такою работу. С Божьей помощью у нас все получилось.
 
Протягом наступних днів ікону пронесуть хрестною ходою по храмам та монастирям Харківщини. Спочатку до церкви у селі Нижня Озерянка, де відбудеться молебен.  Потім ікону перенесуть до Курязького монастирю. А 13 го листопада на честь дня сліпих пройле особлива хода, участь в якій візьмут і прихожани, що мають вади зору.