Ігор Терехов розповів про візит американців і дерусифікацію міста (відео)

24.01.2023 15:30   -

Місто-герой Харків є взірцем мужності, незламності і свободи для всього світу. Днями до Харкова прибула делегація зі Сполучених Штатів. Американці на власні очі побачили, на яке згарище перетворили окупанти мирний район Північної Салтівки. Вражені вони були і зупинками-укриттями, які тепер стали однією з візитівок Харкова.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Генерал був здивований, що така харківська розробка є сьогодні, що вона втілена у життя. Він був вражений тим, що ми, незважаючи на те, що триває війна, уже 66 будинків реконструювали і реконструюємо далі. Ми проїхали об’єктами будівництва, що ведеться. Він був вражений харківським духом. Він пообіцяв усіляко підтримувати і Україну, і особливо місто Харків.

Під час прогулянки містом, Ігор Терехов звернув увагу делегації на дуже малу відстань до кордону з росією, наголосивши що Харкову потрібне найбільш сучасні системи протиповітряної оборони для захисту людей від обстрілів. В свою чергу представник президента Сполучених штатів, зазначив, що за підсумками візиту сформує доповідь для Комітету міжнародних відносин Сенату США про нагальні потреби України.

Звернули увагу гості і на понівечені , а подекуди і вщент розтрощені, пам’ятки архітектури. Одна з них будівля Харківської міської ради. До речі, незабаром Символіку Радянського Союзу буде знято з фасаду, зауважив Ігор Терехов

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ця символіка, безумовно, буде знята. Зараз ми її закрили, і я вам поясню, чому. Тому що не хочеться витрачати зайві гроші. По-перше, це ж пам’ятка архітектури, і зміни зовнішнього вигляду потребують певних погоджень. По-друге, замість цього має з’явитися українська символіка. Зараз ми подивимося, що саме. Буде кілька ескізних проєктів. Коли ми оберемо, ми це зробимо.

Процес дерусифікації топонімів у Харкові не припинявся і триває постійно, каже мер міста. За його словами, рішення про перейменування деяких топонімів планують винести на лютневу сесію.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Зараз у нас є контакт із топонімічною групою, Інститутом національної пам’яті. Нам багато чого треба прибрати. Тут треба знайти межу. Однозначно, всі топоніми, пов’язані з росією, будуть прибрані. Єдине питання – не порушити баланс і не доставити зараз людям ще незручностей. Ніхто процес перейменувань не гальмує, ми все розуміємо. Ми ретельно підбираємо назви, які носитимуть вулиці, – десь це будуть історичні, десь нові. Це ми повинні все обговорити, тому що я не хочу, щоб після нас знову були зміни.

Також мер зазначив, що харків’яни обов’язково увічнять пам’ять героїв, які віддали своєї життя, захищаючи Україну. Зокрема, у Харкові з’явиться вулиця, що носитиме ім’я Героя України Георгія Тарасенка.

ОСТАННІ НОВИНИ