Ігор Терехов показав, як облаштований пункт обігріву в безпечній зупинці (відео)

12.11.2022 09:14   -

В Харкові продовжують облаштовувати пункти обігріву на випадок, якщо російський агресор продовжить свої удари по інфраструктурі України. Про це в своєму відеозверненні розповів Хаківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, окрім шкіл, такі пункти буде облаштовано у центральних теплопунктах спальних районів. Вони будуть обладнані дров’яними печами, генераторами для електрики. Там можна буде зарядити свої мобільні телефони та приготувати собі гаряче питво. Таких пунктів буде понад сто.

В невеликому передбаннику безпечної зупинки будуть розетки для заряджання гаджетів. Тут можна буде в електрочайнику підігріти воду для чаю, зазначив очільник міста.

Сам павільйон буде обладнаний інфрачервоними лампами – вони є джерелом тепла. Температура тут буде не нижче 20 градусів. Найбезпечніша зупинка невелика – ми встановлювали їх для інших цілей. Тут 24 сидячі місця. Але у разі потреби павільйон зможе прийняти до 50 осіб.

Ха словами Ігоря Терехова, у разі відключення електрики – інфрачервоні лампи, що нагрівають, будуть працювати від генератора, що знаходиться на вулиці. Поруч із павільйоном буде і біотуалет.