Ігор Терехов: комуналку харків’яни можуть платити за можливості

22.02.2023 10:26   -

Під час війни, та ще й знаходячись у прифронтовій зоні, майже щодня під обстрілами, Харкову дуже складно тримати на довоєнному рівні економіку міста. Але влада попри все йде на зустріч харків’янам: транспорт безкоштовний, комунальні платежі мешканці наразі сплачують за своїми можливостями. Є і надходження до бюджету.

Про це Харківський міський голова Ігор Терехов говорив з кореспондентом медіагрупи «Накипіло». Тож, як вдається тримати баланс міського бюджету, розповів мер Харкова.

Сьогодні харків’яни мають сплачувати за комунальні послуги за своїми фінансовими можливостями. Ігор Терехов каже, що міська влада розуміє , що люди стикнулись в великими труднощами під час війни, тож комунальні платежі для багатьох стали тягарем.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Поки що це навантаження на міський бюджет, він не безрозмірний. Тому хочу сказати таким чином, коли у вас є можливість у якихось обсягах заплатити – заплатіть. Я добре розумію, що зараз людям дуже важко, тож пішов на те, щоб зробити проїзд у транспорті безкоштовним…. Це ж як одна сім’я, у вас є стільки грошей і їх більше не буде.

Ігор Терехов зауважує, зараз нажаль надходження до бюджету міста не такі, як були до війни.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Але хоча відрахування до бюджету міської територіальної громади під час повномасштабної війни і зменшилися, та бізнес продовжує сплачувати податки навіть з інших міст.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Бізнесу вдячні безмірно, за те, що вони розуміють усе і навіть, коли переїхали до інших міст, сплачують податки у Харкові. Це наша відповідальність, домовленість. Вони бачать, що відбувається, і підтримують місто. За ці гроші Харків живе та працює.

Але якби не було важко, говорить Ігор Терехов, баланс між витратами і надходженнями місто тримає, бо розпоряджається раціонально, і робитиме все можливе, щоб надходження були більшими, відповідно і жилось харків’янам краще.

ОСТАННІ НОВИНИ