Игорь Терехов: в строительство новой дороги на Салтовке частный сектор не попадает

11.10.2019 17:37   -
Автор:
Зведення дороги з Салтівки до центру. Всі делаті проекту та покрокові дії міста під час переміщення торгових майданчиків ринку "Барабащово", що потрапили до мапи зведення магістралі, на нове місце. Про все це йшлося на спільній зустрічі першого віце-мера з підприємцями ринку. Ігор Терехов зауважує, силового переселення не буде. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Будет организована новая площадка, которая будет построена за деньги города. И как только она будет построена, будут туда передислоцированы наши предприниматели, которые попадают на передислокацию. И будут там осуществлять свою торговую деятельность. Я хочу сказать, что этот участок и эту торговую площадку будет эксплуатировать наше коммунальное предприятие, которое будет максимально открыто и доступно для наших предпринимателей. Кроме того, все тарифы которыми будет руководствоваться наше коммунальное предприятие будут опубликованы в открытом доступе. И любой предприниматель и любой контролирующий орган сможет прийти и ознакомиться с этими тарифами. И принять для себя решение, я имею  виду предпринимателей, насколько комфортно будет работать на этой новой площадке по новым тарифам. 
 
Наразі спеціаліти, повідомили у міській раді, вже працюють над проектами зведення як магістралі, так і нових торгових майданчиків. Комунальне підприємство, з яким бізнесмени укладатимуть згодом договори, вже готове для співпраці. На засіданні Ігор Терехов розвіяв ще одні чутки, що ширяться серед громадськості.  
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Эта дорога очень необходима сегодня для города Харькова и эта дорога будет построена. Хочу успокоить абсолютно всех жителей частного сектора, ни один дом, который сегодня существует и в котором живут люди, он не попадает под снос или под передислокацию потому, что мы так выбирали трассировку дороги, чтобы жилье не было затронуто. 
 
Загалом ситуація на ринку, кажуть підприємці, не надто сприятлива. Адміністрація, скаржаться бізнесмени, займається підбурюванням людей до масових супротивів. А тим, які не ведуться на це, погрожують блокуванням магазинів і обливанням зеленкою та фарбою. 
 
Віктор Нещеретний підприємець ринку "Барабашово"
 
Сделать картинку, массового недовольства предпринимателей строительством новой дороги. Они ж не хотят терять объекты, которые незаконно построены, за которые черным налом собирают довольно таки большие деньги. Они этого не хотят терять. Не хотят терять предпринимателей, которые работают на этих торговых местах и большая половина из предпринимателей черным налом платят аренды за эти объекты. Если люди переселятся на новую площадку, будут платить в город, это удар по карману АВЭКа. Они теряют около 1500 предпринимателей, которые несут деньги каждый месяц. А так эти люди будут нести деньги в город.
 
Якраз жорстокий пресинг, розповідають підприємці, нині переживають ті бізнесмени, які повністю відмовилися від співпраці з концерном "Авек", його дочірними компаніями та адміністрацією ринку і уклали договори з комунальним підприємством "Сучасне місто". 
 
Ось свіжі кадри того, як на "Барабашово" розправляються з такими. Магазин повністю зашитий шурупами. Металевий паркан на вході. Як тільки підприємець намагається відчинити свою торгову точку, під магазин прибувають чоловіки спортивної статури. Викликаний патруль, начальник місцевого райвіддулу поліції на заклики підприємців, навести лад, не реагують.   
 
Валерій Нестерук підприємець ринку "Барабашово" 
 
Ті події, які відбувалися, яскраво показали, що начальник Київського райвідділу поліції не тільки займається бездіяльністю, але на наш погляд, я зауважую, на наш погляд, була ще й участь у цьому злочинному угрупуванні. Тому , що у нього були спецпідрозділ корт , який міг за 2 секунди розблокувати торговий об'єкт. І людина могла зайти і вести свою підприємницьку діяльність. А інша сторона, могла звернутись до суду і в судовому порядку це вирішувати. Але цього не сталося. 
 
Анатолій Бондалєтов підприємець ринку "Барабашово" 
 
Ситуация реально выходит из-под контроля. Это не конституционный порядок. Полнейшее бездействие правоjхранительных органов. Правjохранительные органы открыто, с улыбкой на лице, становятся на сторону концерна АВЭК. Сколько это терпеть предпринимателям. 
 
Лише за останні дні, кажуть представники ініціативної групи, через дії адміністрації ринку, понад два десятки підприємців залишились на вулиці. Їх магазини, з товаром всередині, заблоковані. Тому, аби покласти край беззаконню, люди виступили з ініціативою до мерії, зібрати абсолютно всі силові структури разом, щоб скерувати все, що відбувається на ринку, в законне русло.
 
– Мы попробуем организовать именно этот  круглый стол с силовиками для того, чтобы снять все вопросы. Мы понимаем эту ситуацию.