Игорь Терехов: у предпринимателей рынка “Барабашово” начинается конструктивное сотрудничество с правоохранителями

23.12.2019 13:26   -
Автор:
У головному управлінні нацполіції Харківщини за одним столом перемовин представники муніципалітету, силовики та підприємці ринку "Барабашово". Люди, які в свій час відмовились співпрацювати з адміністрацією ринку і платити незаконні побори і взяли курс на чесну і прозору роботу.  Незважаючи на офіційні договори з комунальним підприємством "Сучасне місто", люди зараз залишились без роботи – їх заблокували представники торгового центру. Тому до силовиків у них дуже багато запитань.
 
Валерій Нестерук підприємець ринку "Барабашово" 
 
Тут не комерсанти, тут якраз люди і громадяни, засновники цієї держави, представники народу України, яким ви давали присягу на вірність. Не концерну АВЕК , зауважую, ніхто із вас не давав присягу на вірність концерну АВЕК , а народу України – ми представники України. І ми сьогодні виступаємо, щоб припинити чорні схеми. Нас заблокували тільки через те,що ми в свій час звернулися у міську раду , надайте нам розрахункові рахунки, для того, щоб ми сплачували в бюджети. А не в кармани. Сьогодні йде все чорним кешом.    
 
Наразі заблокованими залишаються об'єкти понад ста підприємців. Всі магазини розміщені на міській землі. Землі, на яку концерн АВЕК немає ніяких законних прав. Роботу їхніх магазинів блокують, кажуть підприємці,  через те, що вони не піддались шантажу, яким займаються найманці керівництва ринку "Барабашово". Тому у поліції вимагають захисту та прозорого розслідування кримінальних проваджень. 
 
Віктор Бобров адвокат підприємців ринку "Барабашово" 
 
Они официально, умышленно, по предварительному сговору  группой лиц закручивают магазины, вешают замки, чем препятствуют хозяйственной деятельности коммерсантов. Кто им дает право выселять людей, закручивать магазины и препятствовать хозяйственной деятельности? На каком основании без решения суда они это делают? 
 
Сергій Дводненко начальник Московського відділу поліції ГУНП в Харківській області
 
Факты прекращения деятельности ваших магазинов, они имеют место, да, но только представители АВЭКа считают, что это их собственность, за которые вы не платите арендную плату. 
 
Саме це слідству і доведеться з'ясувати, кажуть силовики. На спільній зустрічі начальник облуправління поліції підприємцям пообіцяв ще й посилити заходи громадської безпеки на ринку і все ж зайнятися пошуком шляхів задля врегулювання конфліктної ситуації, що на даний момент набула всеукраїнського резонансу.  
 
Валерій Сокуренко начальник ГУНП в Харківській області
 
Мені цей конфлікт точно не потрібен. Я відповідаю за нього. Я за нього посадою відповім. Розумієте, якщо я тут не зможу навести порядок, я відповім посадою. Хтось з начальників райвідділу посадою відповість за це все. Тому мені точно цей конфлікт, щоб він там розростався, точно не потрібен. Мені треба, щоб там не було насилля і таке інше. 
 
З цього дня, підкреслив перший заступник місього голови Ігор Терехов, була закладена основа задля конструктивної співпраці. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Я считаю, что это была базовая встреча. Этой встречей мы положили фундамент четкого взаимодействия между предпринимателями и правоохранителями в рамках действующего законодательства. Город выступает как инициатор этих встреч. Потому, что в свое время наши предприниматели обратились к городскому голове Геннадию Кернесу. Такие встречи будут проходить с периодичностью с тем, чтобы была налажена эффективная работа и эффективная система контроля, как выполняются поручения УВД Харьковской  области.