Ігор Терехов: “У Харкові існує дуже велика небезпека обстрілів…” (відео)

04.01.2023 15:00   -

Харків незламний. Місто-герой. І це завдяки людям, які тут живуть. З перших днів війни Харків – на передовій, він є взірцем мужності, гідності і любові до батьківщини. Світ хоче знати все про Харків. Репортери і кореспонденти, як закордонних так і вітчизняних ЗМІ часті гості мегаполісу. Днями з мером міста Ігорем Тереховим спілкувався ведучий каналу Люкс ФМ. Серед усього зацікавили його і унікальні зупинки-укриття.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Це наша розробка. І ми це зробили, коли наш ворог в час пік по зупинкам громадського транспорту обстрілював і були жертви. І тоді ми зрозуміли, що повинні якось забезпечити безпеку. І зробили такі зупинки. Ми і далі їх встановлюємо.

В таким спорудах-укриттях, які є бетонними зупинками громадського транспорту,  розповідає мер, облаштовані і пункти обігріву. Дізнатися, де розташований найближчий до вас пункт обігріву, а ще пункт незламності, можна у чат-боті «Харків – твій дім», пояснює мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “У мене велика гордість за харків’ян. І я дуже дякую їм”, – Ігорь Терехов дав інтерв’ю проєкту “Слава+”

А з грудня у харківських школах працюють пункти видачі гарячого харчування. Першочергово обіди дають самотнім людям похилого віку, малозабезпеченим громадянам, тимчасово переміщеним особам.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми годуємо людей. Зараз приблизно 20 тис. людей на добу отоимують безкоштовну їжу. Це перша страва, друга, хліб і третя.

Та не хлібом єдиний. На відміну від інших міст країни, таких як Київ, Львів, цьогоріч Харків не мав змоги запросити своїх мешканців та гостей на традиційну новорічну ялинку на центральній площі. Та ворогу не забрати свято у харків’ян, вирішила міська влада, і прийняла рішення встановити зелену красуню прямо у метрополітені, який ще з перших днів війни слугував людям бомбосховищем.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
В нас дуже велика небезпека обстрілів, і те що ми зробили – зробили ялинку у метро.

І така ідея дуже порадувала харків’ян. Щодня тут багато відвідувачів: насолоджуються чарівною новорічною атмосферою, роблять фото. А під час свят біля ялинки тричі на добу для малечі розгортається театралізована вистава, розповідає мер.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Крім цього, ми потім ми невеличкі подаруночки зробили. Діти дивляться казку, радіють.

Тож навіть попри скрутні часи Харків не здається, він живе, відроджується, будує плани на майбутнє, і мріє про якнайскоріше Перемогу!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: