Игорь Терехов провел встречу с ветеранами АТО по вопросам льгот на проезд в общественном транспорте и на услуги ЖКХ

03.01.2020 16:46   -
Автор:
Співпраця з учасниками АТО. Харківською міської радою було проведено спільну нараду з ветеранами бойових дій на сході країни щодо низки питань. Перше – стосувалося пільгового проїзду у зв’язку з введенням в Харкові електронного квитка у громадському транспорті.  
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Вы знаете, что сегодня Харьковский городской совет принял решение о том, что сто поездок предоставлено бесплатно воинам АТО. Есть постановление Кабинета министров, которое говорит о том, что предписывается 30 поездок для воинов АТО. Мы пошли на то, чтобы увеличить, потому что мы понимаем, что очень мало 30 поездок.
 
Ветерани АТО висловили бажання взагалі мати необмежену кількість поїздок. Однак було досягнуто консенсусу.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Мы договорились об определенных шагах, шагах которые направлены на взаимопонимание друг с другом, во-первых, мы делаем сегодня мониторинг. Тотальный мониторинг поездок и понимаем, сколько реально человеку нужно осуществлять поездок, и, исходя из этого, будем формировать свое предложение.
 
Ігор Терехов зазначив, від ветеранських організацій воїнов АТО та представників Харківської міської ради буде направлене відповідне звернення до Кабінету Міністрів України та Президента Володимира Зеленського, що стосуватиметься закріплення пільг на законодавчому рівні. Мета – спрямування коштів у міській бюджет, в якості субвенцій, для компенсації безкоштовного проїзду. Наступним питанням було обговорення монетизації пільг.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Мы дали полностью разъяснения по монетизации, кроме того, мы договорились о том, что наши профильные департаменты выступят с разъяснением, чтобы люди понимали, что такое монетизация, как пользоваться монетизацией, и какие документы нужно предоставлять, чтобы получить льготы и монетизировать их.
 
Також сторонами було обговорено питання будівництва житла для воїнів АТО. Раніше міської владою вже було виділено земельну ділянку для соціального багатоквартирного будинку. На сьогодні ж залишились робочі моменти, які у найближчий час повинні вирішити, підсумував Ігор Терехов.