Ігор Терехов поспілкувався із керівництвом та співробітниками Харківського авіаційного інституту

07.10.2020 14:50   -
Автор:
Питання розвитку міста, його інфраструктури та іміджу – одні з головних для команди Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Про це повідомив перший віце-мер Ігор Терехов під час зустрічі з керівництвом та співробітниками Національного аерокосмічного університету. Тож, одне з актуальних питань, що підіймались під час зустрічі – це транспортна інфраструктура. Освітяни розповіли віце-меру про ситуацію зі маршрутками, що з'єднують мікрорайон та станцію Героїв Праці і Академіка Барабашова. Головна проблема – нестача транспорту, через це швидко та комфортно доїхати, особливо у час пік, практично неможливо. У свою чергу Ігор Терехов поділився планами стосовно цього питання.  
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Те маршрутки, которые сегодня есть, они уже и физически изношены и я считаю, что их нужно менять полностью. Все сопротивляются. То, что касается локального решения – поставить еще там три-пять. Коль такая ситуация – это мы сделаем. Но это же локальное. Нам же нужно стратегически решить все вопросы, поэтому там, где будут появляться троллейбусы, они же наши городские, а это же частные перевозчики, оттуда будем убирать маршрутки и перебрасывать там, где мы сегодня не можем, троллейбусы. 
 
Тим паче, додає перший віце-мер, що така ситуація є в різних частинах Харкова. Тож,місто до кінця цього року планує запустити кілька тролейбусних маршрутів в найвіддаленіших мікрорайонах. Для цього міськрада закупає тролейбуси з автономним ходом. Перша партія, зауважує Ігор Терехов, вже прибула до Харкова.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Это позволит нам не строить контактную сеть и быстро запускать маршруты. Первый маршрут запускаем буквально 20-21 числа на Северную Салтовку, потом маршрут Жихарь и потом маршрут Пятихатки. Всего у нас, мы планируем к концу этого года, получить порядка тридцати троллейбусов таких, что позволит нам выполнить эти три маршрута.
 
Поспілкувавшись з людьми, Ігор Терехов поділився планами міста і стосовно розвитку іміджу та економіки Харкова, а саме створення Кремнієвої долини. Спеціалісти вищих навчальних закладів, в тому числі і Національного аерокосмічного університету будуть залучатись для створення центру ІТ-технологій масштабного рівня. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Сегодня это прежде всего привлечение инвестиций в город Харьков, это создание, действительно, такого масштабного проекта как Кремниевая долина. Это имидж, в том числе и международный имидж города Харькова, и это высокие зарплаты специалистов, которые будут работать там. А соответственно будет насыщаться бюджет города Харькова.  Для нас это очень важный проект, мы уделяем внимание этому проекту, вместе с высшими учебными учреждениями города Харькова. И я думаю, что этот проект, да – он не легкий, да – его нельзя воплотить в жизнь за один год или за два, но в течении четырех- пяти лет, я считаю, что мы можем очень далеко продвинуться в этом направлении.
 
У свою чергу, представники трудового колективу університету, також акцентують увагу на важливості співробітництва з містом та спілкування у форматі відкритого діалогу. Адже саме на таких зустрічах підіймаються актуальні питання, що ще раз підкреслює можливість взаємодії влади з трудовими колективами. 
 
Костянтин Данько директор центру розвитку іновацій  НАУ "ХАІ"
 
Диалог уже налажен, мы тесно сотрудничаем и это является следующим витком развития наших отношений. Мы на сегодняшний день провели уже ряд встреч, потому что есть у нас опыт взаимодействия с зарубежными компаниями и технополисами, в том числе и соответственно мы готовы поделится своим опытом, своими идеями и наработками в этом направлении для того, чтобы как можно более эффективно запустить этот проект.