Игорь Терехов: мэрия обратится в прокуратуру, чтобы закрыть опасные квест-комнаты

24.12.2019 15:11   -
Автор:
У Харкові триває кампанія з виявлення та перевірки на пожежну безпеку квест-кімнат. Таке рішення було ухвалене муніципалітетом ще влітку. Все для того, підкреслили у міській раді, аби надзвичайники перевірили всі ігрові кімнати з метою попередження якихось інцидентів. Бо на кону, кажуть чиновники, безпека відвідувачів, серед яких більшість – діти. Та як показує практика, перевірити їх всі у Харкові нереально. Одні максимально приховують свою дислокацію. А з 26, що були виявлені, пожежні змогли оглянути лише 20. До шести надзвичайників просто недопустили. За даними рятувальників, більшість квест-кімнат міста небеспечні для відвідувачів, бо не відповідають вимогам пожежної безпеки.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Сегодня нас полностью не удовлетворяет та работа пожарных, которая была проведена по закрытию и, что самое главное, по предупреждению возможных ЧС в квест-комнатах. Вы знаете, что это зона повышенного рыска потому, что это замкнутое пространство. Это наши дети. Тем более идут каникулы, идут новогодние и рождественские праздники. И конечно детвора будет бежать в квест-комнаты потому, что это модно. Это тренд и, действительно, детям это нравится. Поэтому, мы обратимся сегодня в органы прокуратуры, мы подпишем письмо в прокуратуру Харьковской области потому, что ГСЧС только что докладывала, что им не хватает определенных полномочий. Но именно с органами прокуратуры, правоохранительными органами , они имеют право на проверку и закрытие квест-комнат. Все  квест-комнаты, которые не отвечают нормам противопожарной безопасности, будут закрыты. 
 
Власне тому перший віце-мер Ігор Терехов дав чергове доручення головам адміністрацій всіх районів знову надати інформацію про місця дислокації квест-кімнат Харкова. І передати їх силовикам.