Игорь Терехов: дорога на Салтовке будет построена

02.10.2019 14:15   -
Автор:
Багатосмужна, протяжністю в понад два кілометри і з відповідною інфраструктурою для велосипедистів. Саме такою має бути нова транспортна магістраль, що з'єднає Салтівку з центром міста. І саме питання її зведення, що має суттєво розвантажити транспортний потік у місті, стало темою зустрічі підприємців ринку "Барабашово" з першим віце-мером Ігорем Тереховим. У людей до міста ряд питань. Зокрема бізнесмени, чиї торгові об'єкти потрапили до мапи будівництва побоюються, що залишаться без роботи. Адже в свій час вклали в свій бізнес чималі гроші.  
 
Анатолій Бондалєтов підприємець ринку 
 
Сотрудничая с концерном АВЭК, предприниматели постоянно подвергались обману. Поэтому не доверяют и городским властям. Мое личное мнение, эти вопросы нужно задавать представителям концерна АВЭК, которые строили на этих землях магазины, продавали их за большие деньги этим же предпринимателям. И теперь перед предпринимателями стал вопрос. Где наши деньги? Куда мы денемся? Как, мы останемся без работы?!
  
Так, зведення цієї магістралі планувалося ще у вісімдесятих роках, і земля для цього була ще тоді передбачена в генплані міста. Тому, аби реалізувати проект, всі торгові об'єкти місто перемістить на території колишнього таксопарку в районі проспекту Ювілейного. Тим самим, зберігши бізнес кожного підприємця, наголосив перший віце-мер. Для цього вже створене комунальне підприємство. На найближчій сесії міськради буде виділене фінансування на проектування і зведення нових торгових майданчиків на території в півтора рази більшій від тієї, що потрапляє під будівництво. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Что касается дороги, вопрос решен, дорога там будет. Это первое. К этому нужно отнестись, как к свершившемуся факту. Второй вопрос, который возникает в связи с этим, как максимально, минимизируя затраты и эмоциональные и финансовые, переместить людей и дать им возможность зарабатывать не хуже. Правильно!? Вот эти два вопроса. 
 
Якщо говорити про хронологію дій, то спершу місто на новій території зведе нові торгові об'єкти, від так відбудеться переселення бізнесу підприємців, і лише після цього стартують роботи зі зведення магістралі, зазначив Ігор Терехов. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Мы сегодня за средства городского бюджета делаем павильоны, предоставляем вам торговые места, заключаем официальные договора не с какой-то, будем говорить, сегодня одна, завтра другая, а послезавтра ее найти невозможно. Мы заключаем договора с коммунальным предприятием. Это КГП, оно никуда не девается. Директор здесь, все здесь. Вы всегда можете нам предъявить претензии в случаи того, если с чем-то будете не согласны, как и мы вас. У вас совершенно другой правовой статус возникает, правовые взаимоотношения совершенно другие.
 
І головний нюанс, зазначив перший віце-мер, як на стадії проектування, так і на стадії переселення, місто, в першу чергу, відштовхуватиметься від позиції підприємців. 
 
Андрій Бабуджан підприємець ринку 
 
Положительно в том ключе, что люди будут принимать непосредственное участие в выборе этих мест. В том, как они будут выглядеть, как будут распределяться по отраслевым сегментам. Городские власти предлагают им участвовать в создании новой площадки.  Это очень важно, и это большой плюс сегодня поставлен в этом вопросе. Если люди сами будут принимать в этом участие, я думаю, новая, красивая площадка будет построена. Она будет удобна как предпринимателю, так и потребителю. 
 
Це не перша і не остання зустріч із підприємцями з приводу зведення нової дороги. Наступна відбудеться за два тижні.