«єОселя»: У застосунку Дія запрацював прийом заявок на отримання іпотеки

22.12.2022 16:59   -

У застосунку «Дія» можна подавати заявки для участі у програмі іпотечного кредитування «єОселя». На першому етапі послуга доступна для військовослужбовців за контактом, захисників України, правоохоронців та членів їх сімей, а також медиків, педагогів та науковців, які працюють у державному та комунальному секторах. Кредит надається під 3% річних на строк від 1 до 20 років для придбання помешкання в житловому будинку квартирного типу. Власний внесок – від 20% вартості іпотеки. Тож на офіційних сторінках «Дія. Сервіс» опублікована детальна інструкція як оформити заявку для участі. Найперше, що потрібно зробити – це оновити застосунок.

В розділі «Послуги» оберіть «єОселя», далі виберіть в переліку свою пільгову категорію та вкажіть сімейний стан. Якщо ви офіційно одружені або в цивільному шлюбі для оформлення заяви знадобиться інформація про вашого партнера. Він має зчитати Дію QR-код з вашого застосунку або просто перейти за посиланням яке ви йому надішлете. Так він отримає запит де має вказати або підтвердити відомості про дітей, вже існуючу житлову нерухомість у власності, рівень доходів та контакті данні.

Далі застосунок сформує заяву, яку потрібно затвердити «Дія. Підписом». Таку ж інформацію зі свого боку має ввести і основний заявник.

А далі найголовніше: данні про житло, яке ви маєте отримати зазначте його вартість, розташування, суму першого внеску та оберіть банки з якими хочете співпрацювати за кредитом. На основі всіх цих відомостей Дія сформує вашу заяву. Перевірте її і документи з реєстру та підпишіть Дія Підписом. Все! Заява надійшла до банків і протягом доби ви отримаєте попереднє рішення від них на вибір. Дія сповістить вас про це. Для подальшої співпраці варто вибрати одну найвигіднішу пропозицію – вони будуть дійсні протягом 30-ти календарних днів. Упродовж цього часу обраний банк можна змінити, відмовитися від поточної пропозиції або обрати іншу..

При цьому попереднє рішення банків, які не були підтверджені протягом 30-ти днів автоматично скасуються. Але у тому ж розділі можна подати і нову заяву.

Важливо: Умови договору «єОселя» гарантовані державою і не будуть змінюватися незважаючи ні на що. Щоб кожен українець та українка мали змогу достойно жити вже зараз.

У Мінцифри повідомляють, що вже у 2023 році кількість категорій громадян, які зможуть отримати іпотеку, збільшиться. А зараз вже видали 277 пільгових позик. За словами віце-прем’єр міністра Юлії Свириденко, від початку жовтня було подано більше 24 тисяч заявок, а позитивне рішення вже отримали понад 7 тисяч учасників програми «єОселя».