«Єдина соціальна мережа», що об’єднує харківських волонтерів. Результати роботи за рік війни (відео)

30.03.2023 18:20   -

Багатодітні родини, люди з інвалідністю, переселенці, пенсіонери, діти. Такі громадяни потребують постійної допомоги, матеріальної та моральної підтримки. І вже понад 20 років партнери міського проєкту «Єдина соціальна мережа» – благодійні фонди і громадські організації, – об’єднуються й роблять усе можливе, аби харків’яни не відчували себе покинутими.

СВІТЛАНА ГОРБУНОВА-РУБАН ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ЗДОРОВ‘Я ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ
Виникли нові державні служби, нові муніципальні служби. Це – наші ЦСМи, які увійшли в проблемні родини, це – наші громадські організації, які нам надавали проєкти, через які надавали такі послуги, які не передбачені у функціональних обов’язках наших соцпрацівників. Нам вдалося зробити єдиний ринок цих соціальних послуг, на якому працюють провайдери соціальних послуг, незалежно від їх юридичного статусу.

Та під час війни усі потребували ще більшої підтримки, особливо – вразливі категорії населення. Від перших днів повномасштабного вторгнення рф волонтери з різних куточків світу та України спрямовують сили на допомогу мешканцям прифронтового Харкова. Роздають продукти харчування, обладнання, медикаменти, облаштовують «Пункти Незламності» та евакуйовують з небезпечних місць.

СВІТЛАНА УТЕВСЬКА ФАХІВЕЦЬ ІЗ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ МІЖНАРОДНОЇ ГУМАНІТАРНОЇ ОРГАНІЗАЦІ «ІНТЕРСОС»
Ми підтримали «Пункти Незламності», передавши їм 50 буржуйок та 200 кубометрів дров – для опалення, для тепла людям. Також були передані ковдри, спальники, матраци, гігієнічні набори. І важлива складова для сімей, що мають домашніх тварин – ще і корм для тварин.

Крім того, волонтери надають ще і психосоціальну підтримку – допомагають впоратися із травмами, які люди отримали внаслідок бойових дій. А також – навчають харків’ян, як діяти під час виявлення вибухонебезпечних предметів і надавати першу меддопомогу.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.


ТЕТЯНА ЗИМА ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ
Ми надавали їм таку інформацію в метро, ми робили майстер-класи онлайн. Це – більш, ніж 5 тисяч людей, які вже знають, як діяти, якщо вони отримали поранення, як допомогти собі і близькій людині.

Учасники конференції діляться: всіх війна застала зненацька. Деякі виявилися недостатньо підготовленими, хтось – не зміг впоратися із хвилюванням та евакуювався. Однак це не завадило зібрати волонтерські сили докупи і продовжити працювати.

ВОЛОДИМИР КАЗУСЬ ГОЛОВА БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ХАРКІВСЬКИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «БЛАГО»
Главный наш приоритет, как я уже сказал, – это были лекарства. Первый грузовик с лекарствами в Харьков «зашел» – это третья неделя войны была. Когда мы посчитали, месяца 2-3 назад, у нас оказалось цифра, сколько людей получало лекарства. Это – около 150 тысяч людей.

Волонтери кажуть: розуміють, що попереду – багато роботи. А після закінчення війни зіштовхнуться з новими викликами. Адже в людей проявлятимуться хронічні, психологічні й інші важкі хвороби. Доведеться відбудовувати житло та інфраструктуру. І головне в цей момент не роз’єднатися, продовжувати підтримувати один одного. У цьому, впевнені, допоможе й харківська «Єдина соціальна мережа».

ОСТАННІ НОВИНИ