Ідентифікаційний код на ID-картці отримав юридичну силу

16.07.2020 14:53   -
Автор:
Зміни у податковому кодексі України. Відтепер українці зможуть підтвердити свій податковий номер за допомогою ID-картки та свідоцтва про народження. Парламентарі вже схвалили відповідний законопроект. 
 
міністерство цифрової трнасформації України
 
Міністерство цифрової трансформації долучилося до розробки законопроекту в частині підтвердження достовірності реєстраційного номера облікової картки платника податків. ІПН на ID-картці та свідоцтві про народження матиме таку ж юридичну силу, як і довідка про його присвоєння.
 
Завдяки таким змінам українців зможуть пред’являти один із зазначених документів для надання даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. Як зазначають у мінцифрі, це дасть можливість ліквідувати використання довідки з відповідним номером. Станом на сьогодні таких довідок оформлено понад 40 мільйонів
 
міністерство цифрової трнасформації України
 
Також відкрито шлях до запровадження е-ідентифікаційний код – зображення в електронному вигляді інформації, що міститься у картці платника.
 
Тож громадяни зможуть підтвердити свій податковий номер за допомогою ID-картки та свідоцтва про народження. Також парламентарями була скасована вимога обов’язкової реєстрації книги обліку доходів та витрат та обов’язок ведення книги обліку доходів для ФОП першої та другої групи спрощенців та третьої групи, які не є платниками ПДВ.